mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sanatatea creierului
Index » Sanatatea familiei » Sanatatea creierului
» Legatura cu atacul cerebral - homocisteina

Legatura cu atacul cerebral - homocisteina







Do coplesitoare arata ca nilul ridicat a! homocisteinei prezice atacurile cerebrale. O rezumare a cercetarilor medicale (o metaanaliza) efectuata in 1992 de catre cercetatorii suedezi a gasit ca un sfert dintre pacientii cu boli cardiovasculare aau homocisteina ridicata, Angiogramele arterei aorte, ce alimenteaza cu sange si oxigen creierul, au relevat un blocaj la 85% dintre membrii unui grup de pacienti cu homocisteina ridicata care suferisera un TIA (un preludiu al otocului cerebral) sau un otoc cerebral minor. In fapt, homocisteina este un semn prezicator al atacului mai puternic decat fumatul, hipertensiunea arteriala sau colesterolul ridicat, a relevat un studiu amplu efectuat pe victime ale atacului cerebral de catre neurologul suedez dr. Lars E. Brattstrom de Io Spitalul Unirsitar din Lund. 40% dintre persoanele care au suferit un atac cerebral de orice fel ' embolie, hemoragie, blocaj ori disfunctia arterei aorte ' au prezentat un nil ridicat al homocisteinei.
In mod similar, cercetatorii britanici, studiind timp de 13 ani 7 735 de barbati de varsta mijlocie, au gasit ca riscul atacului cerebral este proportional cu nilul homocisteinei '- indiferent de greutate, diabet, colesterol, hipertensiune arteriala sau fumat! intr-adevar, cei cu nilul cel mai ridicat al homocisteinei au fost de aproximativ trei ori mai predispusi sa aiba un atac cerebral decat cei cu nilurile cele mai reduse.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai