mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sanatatea creierului
Index » Sanatatea familiei » Sanatatea creierului
» Cofeina - o necesitate?

Cofeina - o necesitate?







Fara dubii, suntem o natiune de impatimiti ai cofeinei, iar aceasta substanta psihoactiva ne afecteaza profund creierele. Cel putin 80% dintre adultii din tarile occidentale consuma cofeina in cantitati suficient de mari pentru a le afecta functionarea creierului, spun expertii. Ca sa nu mai vorbim de milioanele de copii care beau in mod obisnuit Cola sau olte bauturi racoritoare care contin cofeina-
Marea intrebare: este cofeina buna sau rea pentru creier? Totul depinde de cum reactioneaza creierul dumneavoastra la cofeina. Cei mai multi oameni se simt mai seli si mai vioi, mai limpezi la minte si mai concentrati, mai energici si mai productivi, chiar euforici, dupa o doza de cofeina, spun expertii. Altii devin iriili, anxJosi, capata dureri de cap sau chiar risca atacuri de panica dupa ce beau o cafea sau iau cofeina. Este o chestiune de individualitate biologica mostenita. Este de asemenea adevarat ca majoritatea oamenilor care folosesc cofeina regulat tind sa devina usor dependenti, inclusiv copin, intr-un fel, cofeina are unele dintre insusirile drogurilor, fara a prezenta riscuri profunde, spun expertii.
Fara nici o indoiala, cofeina este un stimulent psihomotor lejer care produce efecte similare abile cu acelea ale dozelor mici de cocaina si amfetamine, oferind stimularea clasica ' senzatii de energie crescuta, bunastare, mai putina somnolenta, chef de vorba, sociabilitate si capacitate mai buna de concentrare.\"
Dr. Roland Griffits, cercetator in domeniul cofeinei, Facultatea de Medicina
a Johns Hopkins Unirsity.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai