mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sanatatea creierului
Index » Sanatatea familiei » Sanatatea creierului
» Cefaleea nervoasa

Cefaleea nervoasa







Doi elevi au fost obligati sa paraseasca colegiul inainte de sfarsitul anului. Ei sufereau de un asemenea aflux de sange la cap si de o asemenea cefalee, incat nu mai puteau studia; abia erau in stare* sa citeasca cate putin. Pentru a se insanatosi, amandoi au intrebuintat toate mijloacele, fara sa obtina vreun rezultat. Eu le-am dat simplul sfat sa petreaca cea mai mare parte a zilei plimbandu-se cu picioarele goale, mai ales prin roua, sa-si tina , daca se poate, o data pe ora, picioarele intr-un parau timp de cate minute si sa-si faca doua afuziuni superioare, sau trei cand e vreme calda. Tinerii mi-au umat sfatul, au facut chiar si mai mult. Ei s-au simtit mar bine si au prins curaj; la sfarsitul cantei s-au intors sanatosi si fericiti la scoala.
Cat de bine ar fi ca in scoli, unde se face atata gimnastica, sa se faca si astfel de exercitii care ar calma, in loc sa infierbante si sa agite! Nici nu v-ar veni sa credeti ce influenta benefica ar exercita plimbarea cu picioarele goale pe o pajiste umeda sau prin roua.


Un barbat de patruzeci de ani mi s-a s: Medicii declara ca sufar de o cefalee nervoasa. Am intotdeauna un bandaj in jurul capului, fiindca ma incearca adesea o apasare insuporila, in zona posterioara a capului, cand in partea dreapta, cand in stanga.

Daca durerea se cuibareste in spate, atunci am batai violente de inima, care dureaza uneori ceasuri intregi. Cateodata apetitul imi dispare complet. Am o asemenea ameteala, incat nu mai pot merge singur; de aceeea, sotia mea este obligata sa ma insoteasca. Dar suferinta sufleteasca este aceea care le depaseste pe cele fizice; sunt cuprins de o tristete deznadajduita in asa masura, incat de multe ori mi-am dorit moartea."
Acest pacient era destul de corpolent, cu tenul palid si ofilit. O cura de treisprezece zile a repus totul in ordine, 1-a facut sa scada in greutate, a indepartat durerea de cap si ameteala. in acelasi timp i-au revenit buna dispozitie, pofta de mancare si somnul.
Tratament: prima zi - aspersiune superioara si afuziunea genunchilor dimineata; afuziunea dorsala si mers prin apa dupa- amiaza. A doua zi: aspersiune dorsala dimineata, mai tarziu mers prin apa, dupa-amiaza. din nou afuziune dorsala, mai tarziu afuziunea genunchilor. A treia zi: dimineata, afuziune superioara si cea a genunchilor; dupa-amiaza afuziune totala; mai tarziu baie de jumatate a corpului.

Acest procedeu trebuia repetat. Fiind in putere si bine cladit, pacientul a facut zilnic patru aplicatii.
Doi studenti mi-au povestit in canta de Pasti: Avem cefalee, somn superficial, ne sculam obositi, apetitul ne este diminuat, in asa masura incat nu suntem incapabili sa ne continuam studiile. N-am putea sa folosim canta pentru a ne resili sanatatea prin hidroterapie?"
Cum ne aflam in primara, cand inca era destul de frig, iar solul era umed, i-am sfatuit sa-si petreaca zilele de canta, pe cat posibil, in aer liber, in padure, pe pajisti, sa umble prin aceste locuri cu picioarele goale si, de indata ce vor simti ca le este frig, sa faca multa miscare; din vreme in vreme, sa intre cu picioarele in vreun parau timp de 2-3 minute si sa umble prin albia lui. Ei au mai trebuit si sa-si scufunde bratele in intregime in apa, de 2-3 ori pe zi.


Aceste exercitii le-au placut celor doi tineri: curajul si veselia le-au revenit. Multumiti si reconfortati, ei s-au intors la studii, au putut sa munceasca foarte bine si s-au bucurat cu anticipatie de posibilitatea de a-si cali din nou corpul in timpul cantei mari.

Cu toate aceastea, trebuie remarcat ca, daca ne plimbam pe o pajiste umeda si rece dupa ce am umblat prin apa, trebuie sa facem de fiecare data destula miscare, pentru a resili cu promptitudine caldura naturala, ceea ce un mars fortat produce fara intarziere la tineri.
Aceeasi situatie i s-a intamplat unui seminarist, care a venit sa mi se ga in felul urmator: Am o asemenea tensiune in cap, incat uneori nu mai stiu nici unde sunt, nici ce fac, si sufar adesea din cauza unor ameteli mari, astfel ca sunt in neputinta de a-mi intrebuinta judecata. A trebuit sa parasesc seminarul cu trei luni inainte de sfarsitul studiilor, in momentul in care eram aproape sa-mi ating telul."
Era luna august, si candidatul nostru a petrecut zece zile prin gradini si paduri, de dimineata pana seara, plimbandu-se mult cu picioarele goale. Pe deasupra, a facut in fiecare zi 2-4 afuziuni superioare. in interl de douasprezece zile a scapat de toate simptomele maladiei, s-a simtit vesel si fortificat si n-a mai avut nevoie, pentru a dobandi o sanatate perfecta, decat sa-si petreaca in acelasi fel canta de toamna.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai