Lakhovsky nu a descoperit in cursul activitatii sale de cercetare sindromul imunodeficitar dobandit, primul asemenea caz fiind inregistrat in Statele Unite abia in 1981. Pana la jumatatea anului 1985, in lume s-au inregistrat peste 11.000 cazuri care prezentau simptomele clinice tipice ale SIDA, dintre acestea, 9.000 manifestandu-se numai in America. Pana la inceputul anului 1986, cazuistica ajunsese sa se dubleze, iar alte cazuri erau inregistrate cu o frecventa de 2.500 pe luna. in sectiunea AIDS, The Deadly Epidemic, Hancock si Carim nu s-au sfiit sa insiste asupra faptului ca unica soarta rezerta unui bolnav de SIDA este moartea, provocata fie de o boala conjuncturala ca pneumocistoza carina, fie de inzia directa a retrovirusului respectiv pe cortex, care provoca in final dementa. Acest aspect a fost descoperit abia in 1985, iar de atunci si pana acum, autoritatile statelor de pe glob nu au avut inca curajul sa faca dezluiri publice in cadrul diverselor campanii de sanatate pe care le organizeaza. Ceea ce ne surprinde insa cel mai mult este faptul ca mai exista destui specialisti convinsi ca acest virus se instaleaza pe creier abia in faza finala. In realitate, conform teoriei noastre, virusul se instaleaza de la bun inceput la nivel cerebral.
Daca nu se gaseste de urgenta un remediu pentru combaterea SIDA, cate milioane de oameni, deja purtatori de virus, isi vor gasi curand moartea. Conform teoriei noastre, orice individ seropozitiv descoperi spre final ca acumularea radioacti de semnale sau informatii aberante transmise de propriul creier afecta celulele organismului si distruge cortexul cerebral, rezultatul final fiind unul singur: dementa. Practic, ne confruntam cu echilentul modern al teribilei epidemii din Atena antica, de asta data fiind insa vorba de o boala cu evolutie lenta.
Totusi, medicii de la School of Medicine de pe langa Spitalul St. Mary din Paddington, Londra, au reusit sa confirme faptul ca pana in prezent nu s-a intreprins nici un efort in sensul studierii efectelor pe care le-ar putea exercita asupra tesuturilor celulare malignizate interventia cu echipamente bazate pe principiul oscilatorului lui Lakhovsky sau aplicarea radiatiilor La Spitalul St. Mary nu auzise nimeni de aceste aparate. Singurul lucru cert pe care l-au confirmat specialistii este acela ca pana in prezent nu s-a descoperit nici o metoda de tratament eficienta. Problema cea mai gra este ca virusul SIDA ataca imediat cortexul cerebral, astfel incat agentul antiviral patrunde in creier dupa ce strapunge bariera sange-creier. Totusi, tratamentele medicamentoase cu Suranim, Ribavirin, HPA-23 - pe care Rock Hudson 1-a folosit fara succes - chiar si AZT, cunoscut in Marea Britanie sub denumirea de Retrovir se dovedesc complet inoperante cand este vorba de a preveni sau stopa evolutia encefalitelor provocate de SIDA."
Oferim in continuare un citat extras din bogata cazuistica a lui Lakhovsky pe marginea encefalitei, animati de dorinta de a aborda aceasta problema cu mintea deschisa, dar si din neincredere fata de rezultatele finale ale cercetarii in domeniul terapeutic:
Encefalita pe care a contractat-o pacientul la rsta de 3 ani a lasat sechele care se manifesta si in prezent, cand bolnavul are 50 de ani. El a ramas cu o hemiplegie (paralizie) care ii ingreuneaza mult miscarile. Dupa aproximativ trei luni de tratament cu ajutorul oscilatorului pe frecvente multiple, s-a constatat o ameliorare a starii bolnavului, adica o mai mare mobilitate a membrelor inferioare si mobilitate redusa la cele superioare. Este uimitor faptul ca s-au obtinut efecte curative la un organism in care modificarile patologice se instalasera in urma cu cate decenii.
Ipoteza pe care o postulam rezida in aceea ca (si in ciuda teoriei pesimiste a lui Hipocrate conform careia hemiplegia ar fi incurabila) daca traficul informatiilor transmise de creier poate fi readus la lori normale de functionare prin intermediul unor aparate electronice, atunci putem spera intr-o vindecare totala sau partiala a bolnavului.
Acceptand faptul ca SIDA este caracterizata printr-o disfunctie de natura comunicationala, ne vom pune in mod firesc intrebarea: care este provenienta sa? Consideram ca retrovirusul SIDA de tip lentiform se poate dezvolta cu usurinta intr-un mediu in care sperma - organism celular special structurat pentru mitoza si generator pe frecvente inalte - este plasata prin procese anaerobe printre bacilii si flora intestinala, programati sa distruga orice frecventa indatoare de rezonanta, cu exceptia celor care opereaza la lori apropiate frecventelor din organismul uman.
Forma anaeroba este o conditie esentiala a vietii, ea impiedicand moleculele de oxigen sa distruga recombinarile ADN-ului. Sau, dupa cum se exprima Hancock si Carim: Sperma este un aderat blestem pentru leucocite."In consecinta, rezonantele celulare reziduale care functioneaza la lori apropiate de cele normale insa nu identice, pot scapa neperturbate, permitand astfel dezvoltarea celulelor retrovirale.
Un punct de vedere adoptat in mare masura este ca (virusii) iau nastere din bacterii, ca urmare a unui proces de evolutie retrograda", sustin Stewart si Beswick in tratatul de virusologie pe care il semneaza si care a devenit un reper important pentru specialisti.In aceasta situatie, ar fi inutil sa incercam, explicarea SIDA prin prisma incidentei dupa criteriul geografic. Experimentele efectuate de Stanley Miller, care a iradiat cu raze ultraviolete substante chimice organice simple, ar putea arunca lumina asupra acestui punct de vedere.
Rezumand, oferim un citat (poate fara legatura cu contextul) preluat din articolul publicat in New Scientist sub semnaturile Iui Colquhoun, Stoddart si Williams:
Ce ne rezer viitorul? Cunostintele pe care le-a asimilat omenirea in domeniul chimiei extramoleculare ne vor permite poate ca intr-o buna zi sa cream molecule cu capacitate de replicare naturala (imitand astfel sinteza ADN-ului) si de coordonare a procesului de transmitere a informatiilor de la o molecula la alta.
Stiinta materialelor fi revolutionata chiar de acestea si este posibil sa asistam la nasterea unei a sasea generatii de computere (care vor functiona cu molecule si nu cu microcipuri din materiale semi-conductoare, ultima descoperire in materie de miniaturizare) aruncand echipamentele zilelor noastre in epoca de piatra.
Spre sfarsitul acestui secol, chimia colenta clasica ar putea deveni un simplu vehicul de explorare a naturii legaturilor colente, extinzand astfel orizontul chimiei dincolo de cercetarea domeniului molecular spre zone noi si spectaculoase ale stiintei si tehnologiei."
Avem sentimentul ca aprofundarea principiilor care guverneaza terapia electrocristalina si metoda de explorare cu ajutorul electricitatii vor fi incluse in cercetarea viitorului. Cu timpul, electroscanarea se dezvolta si perfectiona, mai cu seama daca cercetarea fi asociata cu tehnicile computerizate tot mai ansate.
Investigatiile viitorului vor putea fi efectuate cu ajutorul unor echipamente de tipul celor proiectate de Mitra, Sen si Crothers de la Yale care, in cadrul experimentelor efectuate, au bombardat cu impulsuri laser polarizate de 308 nm ADN-ul spermei de hering si au determinat, prin masurarea fenomenului de scintilatie, proportia legaturilor colente de psoralen la bazele pirimidinice adiacente.
Experimentul a oferit rezultate concludente. Impulsul radiatiilor ultraviolete a reusit sa asigure legatura de ADN. Aparatul lui Harry genereaza frecvente de rezonanta pe lungimi de unda mult inferioare, insa este posibil ca intre aceste impulsuri, armonicele - care au lori mult mai mari -sa influenteze tesutul celular intern.
Pe scurt, si tinand cont de impresionantul bagaj de cunostinte pe care il furnizeaza dole experimentale, in sensul ca radiatiile afecteaza celulele organice si ca aceste celule organice sunt coordonate de creier, ne exprimam surprinderea ca institutele de cercetari medicale nu au dezvoltat pana acum metoda de diagnosticare si tratament pe care am propus-o noi. Suntem convinsi ca fenomenul nu depaseste puterea de intelegere si clarviziunea specialistilor. Consideram ca, odata cu aparitia serioaselor probleme pe care le ridica SIDA si care agraveaza aria destul de sta a unor boli cronicizate ca artrita, cancerul si altele, a venit momentul unei reeluari a posibilitatilor de tratament care ne stau la dispozitie.