Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
» Printre complicatiile ricelor se numara si ulcerul (ricos), el constand dintr-o ulceratie care se vindeca foarte greu.
Fitoterapie
Uz extern:
- cataplasme locale cu: frunze de rza spalate, apoi macerate in untdelemn timp de 30 de minute; frunze de rza spalate, apoi zdrobite, puse intre doua bucati de panza foarte curata (in ziua intai cataplasma se aplica pentru 15 minute, apoi, in zilele urmatoare, durata fi crescuta zilnic cu 5-l0 minute, ajungandu-se, in felul acesta, la 3-4 ore). Aceste cataplasme pot fi tinute toata noaptea, fixate cu ajutorul unui bandaj infasurat cat mai lejer pe picior;
-cataplasme cu frunze de morcovi bine spalate sau cu frunze de nuc fierte in apa;
- comprese locale cu: decoct de coaja de arin (30 g la .1 litru de apa); infuzie de rapita (50 g la 1 litru de apa);
-spalari locale cu: infuzie de pelin (20g la 1 litru de apa); infuzie de petale de trandafir rosu (60 g la 1 litru de apa);
- bai locale reci cu: infuzie de coada soricelului (30-60 g la 1 litru de apa); infuzie de tananeasa (50 g radacina la 1 litru de apa).
Talasoterapie
Bai de soare pana la orele 10, urmate de stropiri cu apa de mare dupa care piciorul se inveleste intr-o panza curata. Un astfel de tratament se executa zilnic.
Atentie!
Baile de mare, de ghiol sau onctiunile de namol sunt contraindicate.