mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Terapii complementare
Index » Plante medicinale » Terapii complementare
» Remediul homeopat

Remediul homeopat









Ceea ce separa homeopatia de tratamentele conventionale actuale este aceea ca remediile homeopate se administreaza in doze infime, ele fiind atit de diluate incit cei ce au pus la indoiala eficacitatea homeopatiei au sustinut ca in unele remedii nu mai exista nici o urma de substanta terapeutica originara. Exista insa do stiintifice care sustin eficacitatea acestor remedii. O doza mica in medicina obisnuita este o doza masiva in standardele homeopate.

Atunci cind mijloacele de aparare ale organismului sint dereglate (lucru frecvent, tinind cont de modul nostru de viata), acesta nu poate face fata agresiunii agentilor patogeni, conducind la aparitia bolii. Pentru a remedia acest lucru, mecanismele dereglate ale corpului trebuie ajutate cu remedii homeopate. Remediile homeopate sint total lipsite de toxicitate, dozele de substanta activa fiind atit de mici incit nu pot produce efecte secundare neplacute. Aceste remedii, administrate corespunzator (conform indicatiilor medicului homeopat) actioneaza rapid si eficient direct asupra cauzelor bolii.



Sursele remediilor homeopate sint diverse: minerale - de ex. Sulfur (sulf), Cuprum metallicum (cupru), vegetale - de ex. Chamomilla (musetel), Calendula (galbenele), de origine animala - de ex. Apis (albina), Vipera (venin de vipera) etc. Exista in prezent peste 3.000 de remedii homeopate, pentru denumirea lor utilizindu-se denumirile latinesti (stiintifice).

Remediile homeopate se prescriu dupa anumite criterii. Exista mai multe tipuri de constitutii umane in care pot fi incadrati toti indivizii, in functie de trasaturile lor fizice si psihice, de antecedentele familiale si de alti factori pe care medicul homeopat ii afla dupa ce consulta pacientul.

Pentru folosirea corecta a remediilor trebuie sa:

evitam incalzirea tuburilor cu granule, deoarece se poate modifica actiunea terapeutica

le tinem la distanta de orice alte substante, mai ales camfor, eucalipt, menta si parfumuri

le administram cu cel putin 15-20 minute inainte de masa sau la o ora dupa mincare

nu le atingem cu mina. Pentru aceasta s-a creat un sistem special de dozare a granulelor homeopate folosind capacelul tubului, ceea ce permite o administrare rapida si precisa a lor fara a fi atinse.

le dizolvam sub limba, unde se gasesc multe vase capilare care permit substantei active sa treaca direct in singe. La sugari, remediile pot fi dizolvate in apa fiarta si racita.

le administram la intervale cit mai mari de timp de tigari si cafea (se evita pe cit posibil fumatul si consumul de cafea), pentru a nu impiedica actiunea terapeutica a remediului.



Cele mai uzuale remedii homeopate se gasesc sub forma de granule (mici bilute asemanatoare gamaliilor unor ace) si sub forma de globule (mai mici decit granulele). Alteori, remediile au ca forma de prezentare picaturile (picaturile se pun intr-un pahar curat cu putina apa si se tin putin in gura inainte de a fi inghitite) sau comprimatele (contin substanta terapeutica diluata in lactoza, in proportii bine silite, dupa tehnici precise. In farmacii se pot gasi si unguente cu remedii homeopate, pentru uz local (de exemplu unguente cu Calendula sau Arnica). Indiferent de forma de prezentare a acestor remedii, dozele de substanta activa din ele sint foarte mici - in obtinerea lor se pleaca de la o anumita cantitate de substanta si prin diluari succesive se ajunge la doza dorita. O alta parte insemnata a producerii remediilor homeopate o reprezinta dinamizarea, un procedeu prin care substanta isi schimba proprietatile, facind ca efectele ei terapeutice sa fie foarte mult marite. Nu este suficient ca doza de substanta activa sa fie extrem de mica, ci este neie si de respectarea principiului similitudinii, regula de baza a homeopatiei. Daca un pacient are are totalitatea simptomelor asemanatoare (similare) cu patogenezia unui remediu, inseamna ca, pe baza principiului similitudinii, aceste simptome r disparea daca pacientului i se administreaza acel remediu. A nu se confunda deci remediul homeopatic cu un ceai, care este un produs fitoterapic ce se obtine dintr-o ta printr-un alt procedeu. Efectele pe care le produc in organism remediile homeopate sint total diferite de cele aparute dupa consumarea unor ceaiuri.

In ceea ce priveste medicina clasica, chiar daca mecanismele de actiune ale homeopatiei si alopatiei sint opuse, ele nu se exclud. In caz de neie se pot administra remedii homeopate asociate cu antibiotice sau antipiretice etc. Anumite produse homeopate pot mari eficacitatea terapiilor alopate. Singura asociere care nu este posibila este cea cu cortizonul, deoarece acesta suprima sistemul imunitar de care organismul dispune in mod natural, in timp ce remediile homeopate il stimuleaza.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai