Reflexoterapia respecta minunatul dicton al medicinei: Mai intii de toate a nu vatama.
Picioarele sint considerate radacina fiintei noastre si nu intimplator un proverb chinez spune: Surisul vine de la picioare.
Apelati la
reflexoterapie atit pentru tratarea, dar mai ales pentru prevenirea afectiunilor si va veti pastra sanatatea, tineretea si dinamismul si la maturitate si batrinete.
CENTRUL DE SANATATE REVITAL
Bdul Iancu de Hunedoara nr. 9, bl. I 1, sc. 2, ap. 44, parter, interfon 044, Sector 1, Bucuresti
Telefon: 021/230.11.67; 210.39.20; 0722.310.877; Fax: 021/222.68.09; e-mail REVITAL@xnet.ro
Brasov: 0268/310.368 - Str. Zizinului nr. 2, Bl. 40, sc. C, et.1, ap. 2
Centrul de Sanatate REVITAL este primul cabinet specializat in reflexoterapie din Romania.
Reflexoterapia este o straveche tehnica de tratament cu radacini in antichitatea egipteana si chineza care consta in masarea talpilor, palmelor sau capului. Reflexologia tara se bazeaza pe existenta la nivelul picioarelor a unor zone corespunzatoare tuturor organelor corpului.
Prin masarea acestora organismul este ajutat sa elimine toxinele, circulatia sangvina se imbunatateste si dezechilibrele dispar.
Prin reflexoterapie corpul este adus in perioada de functionare maxima, fapt ce se realizeaza printr-un numar diferit de sedinte, in functie de problemele de sanatate ale fiecaruia, vechimea afectiunii, modul de viata si alti numerosi factori. Masajul reflexogen este un tratament individualizat, de aceea si rezultatele sint foarte bune. Acesta poate avea drept scop:
1. Prevenirea - anumite zone sint dureroase inainte ca boala sa se manifeste. Prin reflexoterapie functia organului respectiv se normalizeaza inaintea aparitiei semnelor clinice.
2. Tratarea - reflexoterapia poate actiona fie independent, fara administrarea unui tratament alopat, dar de cele mai multe ori
masajul reflexogen poate fi o completare a ingrijirii medicale. In cele mai multe cazuri se diminueaza dozele de medicamente sau se reduc sensibil, chiar pina la eliminarea completa (insomnii, migrene, insilitate emotionala, anxietate, depresii, diabet, afectiuni renale, hepatice, hipertensiune, reumatism, artroze etc.). In majoritatea situatiilor, masajul reflexogen se asociaza cu un tratament naturist, individualizat (fitoterapie, bai de te, cataplasme, suplimenti alimentari, produse apicole, indicatii de
dieta si hidratare corecta). Pentru unele afectiuni sau chiar numai pentru relaxare, se combina masajul reflexogen cu masajul terapeutic (general sau partial), timpul necesar pentru diminuarea punctelor reflexe diminuindu-se in acest caz.
In perioade de convalescenta sau post operatorii, reflexoterapia grabeste resilirea organismului.
In cazul fracturilor masajul punctelor reflexe se aplica membrului corespondent si poate reduce foarte mult durata de vindecare. Se stimuleaza circulatia singelui si formarea de calus si se evita atrofierea muschilor.
3. Relaxarea si intretinerea - prin masajul reflexogen organismul isi recapata echilibrul psihic de multe ori zdruncinat in perioade de suprasolicitare si stres.
Un program regulat de intretinere face parte din conduita de rutina fata de stres si poate preveni aparitia unor noi afectiuni.
Reflexoterapia este o practica holistica, adica priveste organismul ca un intreg, fiind o tehnica complet inofensiva, probata de mii de ani, ce se poate aplica la orice virsta.
Nu se recomanda in timpul sarcinii, in tromboze si tromboflebite avansate, in micoze si dermite, in afectiuni cardiace grave, in cazul infectiilor (infectia se trateaza medicamentos).
Prin reflexoterapie se pot trata foarte multe afectiuni:
n stres, migrene, ameteli, insomnii, oboseala cronica, insilitate emotionala, depresii, anxietate, atacuri de panica.
n afectiuni ale coloanei, sciatica, lombosciatica, spondiloze, cifoze, reumatism, artroze, artrite, gonartroza, coxartroza etc.
n
tulburari endocrine: tiroida,
paratiroide (caderi de calciu), suprarenale, deficiente de crestere la copii, reglarea ciclului, tulburari de menopauza, osteoporoza (stoparea degradarii masei osoase), disfunctii sexuale (impotenta, frigiditate etc.), tulburari de meolism, obezitate, diabet.
n afectiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer, esofagite de reflux, constipatie, hemoroizi, balonari etc.
n afectiuni hepato-biliare:
litiaza biliara, hipercolesterolemie, bila lenesa etc.
n afectiuni
renale (se elimina nisipul si pietricelele) litiaze, prostatite, enurenzis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.
n afectiuni circulatorii: hipo si hipertensiune, arterioscleroza, guta, sindromul miinilor si picioarelor reci, dureri de picioare.
n afectiuni ORL: bronsite, rinite, sinuzite, nevralgii,
astm etc.
n probleme ale sportivilor: crampe musculare, luxatii, entorse, dureri de spate, inflamatii ale tendoanelor, bursite etc.
In cazul fracturilor se maseaza membrul corespondent, recuperarea fiind mult mai rapida. Gama afectiunilor care beneficiaza de reflexoterapie este mult mai larga, am enumerat pe cele principale.
De cele mai multe ori pacientii care se prezinta la Cabinetul REVITAL nu au afectiuni organice evidentiate de analize, dar nu se simt bine. Cauzele pot fi multiple.
Prin masajul reflexogen se resileste echilibrul la nivelul intregului organism, organele corpului isi imbunatatesc functiile si starea de bine se reinstaleaza.
Numarul de sedinte necesar
Numarul de sedinte necesar este diferit in functie de fiecare caz in parte, de virsta si de reactia fiecarui organism.
O serie de 15-20 de sedinte constituie un minim necesar, dar se continua pina la 25-30 de sedinte in cazul afectiunilor cronice sau a depresiilor si starilor de anxietate, rezultatele sint foarte bune in majoritatea cazurilor.
Sedintele se pot efectua zilnic sau la doua zile.
Dupa rezolvarea problemelor si resilirea starii de bine se recomanda sedinte de intretinere saptaminale sau bilunare. Dupa ce toate problemele de sanatate s-au rezolvat, talpa nu mai prezinta puncte dureroase si masajul este o placere.
Se recomanda o hidratare si o
alimentatie corecta, adoptarea unui
regim echilibrat, fara excese si o abordare pozitiva a vietii.
Putem considera reflexoterapia o solutie straveche pentru problemele lumii moderne si sedintele de masaj reflexogen ca facind parte din conduita de rutina fara de stres.
Dar cel mai concludent este sa dam cuvintul pacientilor:
Am fost internat in spital cu diagnosticul de discopatie, unde am urmat numeroase tratamente si starea mea nu s-a imbunatatit.
Dar aflind despre cabinetul REVITAL m-am prezentat de urgenta aici si am urmat 12 sedinte de reflexoterapie. Cu ajutorul acestui masaj mi-am imbunatatit considerabil mobilitatea, am scapat de durerile din regiunea lombara si dorsala si am renuntat la baston.
Doresc sa fac cunoscute rezultatele obtinute la Cabinetul REVITAL, pentru ca si alti bolnavi sa-si poata alina suferintele.
Prof. Idoras Constantin, Bucuresti - 666.36.86
Pentru mine viata era un calvar, simteam ca nu mai are nici un rost, eram macinata de o stare de
depresie anxioasa cu insomnii majore, migrene si senzatia de nod in git si in stomac. Dumnezeu mi-a indreptat pasii spre REVITAL, unde am facut 18 sedinte de reflexoterapie si am primit indicatii de la fitoterapie. Viata mea s-a schimbat total, mi-am recapatat buna dispozitie, dorm foarte bine, capul mi s-a limpezit, am redevenit acelasi om dinamic de dinainte.
Dumitrescu Natalia, Bucuresti - 772.22.78
Din cauza tulburarilor de menopauza am ramas cu o stare de oboseala permanenta, cu dureri de oase, cu o insilitate emotionala care degenera in stari de plins si de depresie. Stresul permanent si lipsa de chef ma macinau zilnic.
Norocul a facut sa aflu despre Cabinetul REVITAL, unde dupa 20 de sedinte de reflexoterapie mi-am recapatat forma fizica si psihica dorita, am scapat de toate acele stari si de insomniile care imi chinuiau viata. Colectivul de la REVITAL este admirabil atit din punct de vedere profesional, cit si uman.
Doina Mironescu - 0723/144.492
TERAPIILE MIRACULOASE
n Reflexoterapia - bataia la talpa vindeca
Reflexoterapia are atit un scop curativ, inlaturind cauzele care au produs afectiunea, dar si preventiv, intrucit poate depista dezechilibrele inainte ca o boala sa se instaleze.
Prin masajul reflexogen se imbunatateste circulatia sanguina, se elimina toxinele din organism, se inlatura tensiunile nerase si durerile, reflexoterapia ajutind la stimularea tuturor functiilor.
Corpul omenesc este at de numerosi reflexogeni cu un sistem care functioneaza ca o baterie. Daca echilibrul este perturbat, curentul nu ajunge unde trebuie. Dar reflexoterapia ajuta la refacerea circuitului, farizeaza inceperea unui proces de vindecare si creeaza conditiile in care sa apara autovindecarea.
Tulburarile procate de boli, imbracaminte sau incaltaminte nepotrivite, de acumularea de toxine din alimente, bauturi, medicamente, aer, sol se rezolva prin masajul talpilor, talpa fiind harta intregului organism.
n Talpa este ca un lou de comanda
Omul a fost creat ca mergind descult pe nisip, pietre, iarba sa-si stimuleze in mod natural toate punctele din talpa. De altfel, chinezii considerau mersul prin roua o adevarata terapie.
Talpa reprezinta un adevarat lou de comanda pentru activitatile din organism. Piciorul este un corp omenesc in miniatura, pentru ca toate organele, glandele si partile corpului au puncte reflexe in talpa.
De aceea, prin masajul picioarelor, supranumite radacina fiintei noastre, se stimuleaza activitatea intregului organism, imbunatatindu-se circulatia sanguina si eliminindu-se toxinele.
Acest masaj aduce organismul in perioada de functionare maxima. Cam 20 la suta din pacientii Cabinetului REVITAL prezinta disfunctii sexuale cauzate de stres si suprasolicitari nerase sau chiar aparute din cauze organice. Echilibrarea organismului si masarea punctelor corespunzatoare organelor in suferinta, in acest caz organele genitale, dau rezultate foarte bune, confirmate de persoanele in cauza.