mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Terapii complementare
Index » Plante medicinale » Terapii complementare
» AZnecul

AZnecul







Se datoreste umplerii plamanului cu apa inspirata de victima. Survine si ca urmare a opririi activitatii inimii si a plamanului, in mod relex, la contactul cu apa rece, mai ales cand se produce brusc, cu ocazia sariturilor.
Primul ajutor
Daca gura victimei este inclestata, ca va fi deschisa cu ajutorul cozii unei linguri introduse intre dinti. Apoi, limba inecatului, inlita intr-o batista si apucata intre doua degete, va fi trasa in afara, dupa care gura si nasul vor fi curatate de nisip, alge sau mucozitati.
Aceste operatii vor fi executate foarte rapid. Dupa aceea, victima va fi apucata pe la spate cu mainile impreunate la baza toracelui sub forma de chinga (. 39), sau va fi luata pe spate, tinuta cu capul in jos (. 40) si scuturata de cateva ori.
Daca victima nu si-a recapatat respiratia, iar pulsul se mai simte inca, se recomanda efectuarea respiratiei artificiale de catre o singura persoana sau chiar doua.



O singura persoana poate folosi metoda Schafer, care consta din culcarea victimei cu fata in jos, cu toracele pe un sul facut din haine sau patura, iar capul inclinat intr-o parte si sprijinit pe unul din brate, in timp ce celalalt este alungit pe langa corp.
Salvatorul se aseaza in spatele victimei, in genunchi, "incalecandu-i coapsele si aplicandu-i palmele la baza toracelui.In faza urmatoare se apasa .cu palmele, prin greutatea corpului, timp de trei secunde (numarand rar pana la trei), apoi se revine la pozitia de plecare, fara a se desprinde palmele de pe spatele victimei. Urmeaza o pauza scurta (numarand pana la trei), dupa care se preseaza din nou baza toracelui victimei, cu renire brusca. Aceasta manevra, de apasare-relaxare, se executa de 20 de ori pe minut.


Daca inecatul nu are nici puls, nici respiratie, el trebuie intors cu fata in sus, pentru a i se efectua un masaj cardiac si respiratie gura la gura sau gura la nas, simulat de doi salvatori sau numai de unul singur (. 41 si . 42).
In cazul inecatilor, insuflatia trebuie sa fie cat mai puternica pentru a invinge rezistenta alolelor si a apei din ele.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai