mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Terapii complementare
Index » Plante medicinale » Terapii complementare
» Obezitatea

Obezitatea







» Se poate spune despre o persoana ca este obeza sau grasa (lat. obesus = gras) cand greutatea sa o depaseste cu aproximativ 20% pe eea normala. Dupa unii autori greutatea normala este egala cu numarul de centimetri ce trece peste 100, din inaltimea respectiva. Astfel, un barbat de 35 de ani, care are o inaltime de 175 cm, trebuie sa cantareasca 75 kg, iar o femeie, cu aceeasi talie, cu 2-3 kg mai putin.
Cauzele obezitatii sunt: abuzul de alimente, ata sedentara, unele boli endocrine etc, ereditatea avand un rol important in producerea sa. In cele mai multe cazuri, obezitatea se asociaza cu: hipertensiune arteriala, diabetul zaharat, ateroscleroza, artroza, varicele etc.
Dietoterapia (are cel mai important rol in procesul de slabire). Alimente permise (ratia zilnica va fi silita de catre medic tinand seama de varsta, profesie si eventuale boli asociate): lapte, iaurt, branza de vaci, carne slaba (vaca, pasare, peste),


oua (fierte), salata, castraveti, spanac, dovlecei, varza, fasole verde, ciuperci, conopida, mere, portocale, pepene verde, sine, compoturi cu zaharina, ulei de porumb, de floarea soarelui, lichide 1 U litru/zi (cresterea diurezei contribuie la o eliminare crescuta a reziduurilor din organism).

Alimente-medicament: cirese, mere, struguri (unul dintre ele, cate 1 kg pe zi, 1-2 zile pe saptamana exclusiv); ceapa cruda, zilnic (creste diureza); pastai de fasole (impiedica digestia glucidelor si scad glicemia); un mar inainte de masa (scade pofta de mancare); marar, patlagele, nete, suc de praz, zilnic (produc senzatia de satietate).
Regimuri speciale: macrobiotic (1-2 saptamani); vegetarian (2-3 saptamani) la inceputul curei de slabire; post total (cu exceptia apei si ceaiului indulcit cu zaharina), 1-2 zile pe saptamana; mere, pere sau struguri (unul din ele, 1 kg pe zi, exclusiv), 1-2 zile pe saptamana.
De retinut! Mesele vor fi dese (5 pe zi), fara a se manca nimic intre ele; cantitatea alimentelor va fi redusa; alimentele vor fi cat mai bine si mai mult timp mestecate in gura inainte de a fi inghitite.
Desigur, cititorul poate folosi si alte regimuri de slabire, mentionate in diverse lucrari de specialitate. Principiul de baza pentru slabire ramane, insa, reducerea numarului de calorii sub nevoile organismului, la 1 50O-l 700 calorii pe zi, pierderea in greutate facandu-se progresiv, cu 2-4 kg pe luna, niciodata brusc, intr-un timp foarte scurt.

Alimente interzise: cascaval, branza grasa, came grasa, peste gras, conserve, mezeluri afumate, paste fainoase, dulciuri, fasole boabe, marar, linte, cartofi, prune, struguri (admisi numai 1 kg pe zi exclusiv), untura, slanina, frisca, maioneza, alcool, cafea.


Fitoterapie
Uz intern:
» Pentru cresterea diurezei:
- infuzie de: frunze de coacaze (50 g la 1 litru de apa), 3 cani pe zi; frasin (40 g la 1 litru de apa), 3 cani pe zi;
- decoct de matase de porumb (40 g la 1 litru de apa), 3 cani pe zi.
» Pentru actiune laxativa
- decoct de praz (100 g la 1 litru de apa, fierbere 15 minute), o cana cu 10 minute inainte de masa.
Hidroterapie
-afuziuni reci sau alternative (40-20A°C) pe spate sau pe coapse, 2-3 minute, la interval de doua zile;
-bai reci pentru jumatatea inferioara a corpului,-de cateva secunde, de 2-3 ori pe saptamana;
- baie generala calda sau chiar fierbinte (cu azul medicului), cateva minute, urmata de afuziuni reci la picioare si spate.

Refexoterapie
Celulita Kinetoterapie
Pentru slabire, miscarea are aceeasi importanta ca si regimul alimentar. Ea poate fi efectuata sub diverse forme: mers pe jos sau cu bicicleta, jogging, exercitii fizice, sporturi adecvate varstei si starii de sanatate (cu azul medicului).
Psihoterapie
Pentru slabire mai este nevoie de vointa, perseverenta si rabdare si iar vointa, cu etarea tuturor tentatiilor si influentelor negative exercitate de catre persoanele din jur.
Creno-si climatoterapie
Statiunea va fi aleasa in functie de starea sanatatii si eventualele boli asociate (cu azul medicului).





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai