Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
» Este o boala infecto-contagioasa. intalnita la copii, manifestandu-se prin accese de tuse spastica, surnite in special noaptea, adesea fiind insotite si de varsaturi. Mai de mult. accesele erau denumite chinte, deoarece se credea ca ele survin numai din 5 in 5 ore, fapt nerosimil, insa.
Masuri igienice
Izolarea bolnavului la spital sau la domiciliu este obligatorie, intr-o camera bine aerisita si incalzita.
Dietoterapie
Alimentatie obisnuita, cu cresterea ratiei de fructe si legume. Cand bolnavul varsa, el va manca numai dupa trecerea, accesului de tuse.
Alimente-medicamenl: salata, sub forma de decoct (100 g frunze la 150 ml apa, fierbere 5 minute), se bea caldut, indulcit cu miere, 2 cani pe zi; usturoi, sub forma de sirop (l60 g catei bine zdrobiti, pusi la infuzat in 250 ml apa fiarta, pentru AZ5 minute, apoi se adauga 200 g zahar), 2 linguri pe zi.
Fitoterapie
Uz exiern: comprese calde, pe torace, in faza de debut, cu decoct de musetel (o lingurita la o cana de apa). Uz intern:
- infuzie de: frunze si flori de busuioc (30 g la 1 litru de apa), 2 cani pe zi; menta (60 g frunze uscate la 1 litru de apa), 2 cani pe zi; flori de piersic (5-6 g la o cana de apa), 3 linguri pe zi.
Kinetoterapie
Gimnastica respiratorie la indicatia medicului pentru prenirea dilatatiei bronsice.