mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Regimuri si cure alimentare
Index » Dieta nutritie » Regimuri si cure alimentare
» Sulf (s)

Sulf (s)







Acid/alcalin: Formeaza acizi
Surse alimentare: Conopida, nap, varza de Bruxelles, fasole uscata, varza, usturoi, ceapa, zmeura, varec, broccoli, laptuci, germeni de grau si altele.
Surse de toxine: Solutiile pentru ondularea permanenta a parului, solutiile de intins parul si unele produse de stilizare a coafurii pot influenta nivelul de sulf din organism.
Nota: Sulful este recunoscut pentru proprietatile sale de protector al celulelor impotriva efectelor toxice ale unor metale grele. De asemenea, tutunul reduce utilizarea sulfului.
Utilizare de catre organism: Sulful dezinfecteaza sangele, sustine organismul sa faca fata invaziilor bacteriene si protejeaza protoplasma celulelor. El contribuie la realizarea reactiilor necesare de oxidare din organism, stimuleaza secretiile biliare si protejeaza organismul impotriva agresiunii substantelor toxice.

Datorita capacitatilor sale de a proteja organismul impotriva efectelor nocive ale radiatiei si poluarii, sulful incetineste procesul de imbatranire. Este necesar in procesul de sintetizare a colagenului, principala proteina care confera pielii integritatea sa structurala. Este necesar pentru par, unghii, insulina, cartilaje si sange. Sustine procesele digestiv si de eliminare. Agent de oxidare in hemoglobina.
Nota: Sulful este substanta esentiala care face din usturoi .regele telor".
Maladii carentiaie: Reduce cresterea si dezvoltarea organismului, favorizeaza aparitia eczemelor, a dermatitelor, provoaca crestere deficitara a unghiilor si a parului sau duce la casarea unghiilor si firelor de par. Toxicitate: Risc crescut de instalare a bolilor cardiace. Nu constituie o amenintare la adresa etii.






Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor