mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Regimuri si cure alimentare
Index » Dieta nutritie » Regimuri si cure alimentare
» Fosfor (p)

Fosfor (p)







Acid/alcalin: Formeaza acizi
Surse alimentare: Prezent in aproape toate produsele din natura, mai ales in
mazare, nuci (pecan, migdale etc), produse integrale din cereale, fructe
uscate, leguminoase.
Surse de toxine: Carne, cereale, deseuri intestinale, extractiile miniere de fosfati, sortimente de sapun, aditivi cu fosfati din bauturile carbogazoase etc.
Utilizare de catre organism: Fosforul este esential pentru calcifierea oaselor (8570 din pH-ul organismului se afla in sistemul osos). Este utilizat in numeroase procese care presupun actiunea enzimelor, inclusiv in meolism. Controleaza activitatea majoritatii hormonilor si a numeroase vitamine. Este un factor important in meolismul carbohidratilor, lipidelor si proteinelor. Fosfatii organici sunt o componenta a tuturor structurilor celulare si participa la functiile acestora. Componenta a ATP (adenozin-trifosfat) care este fabrica de furnizare a energiei catre celule.

Utilizat in oxidarea zaharurilor pentru formarea ATP. Participa la formarea oaselor, dintilor, sangelui, creierului si parului. Activ in meolizarea grasimilor si a carbohidratilor. Agent de transport al acizilor grasi.
Maladii carentiale: Conduce la dureri osoase si proasta formare a oaselor, osteoporoza, slabirea memoriei, inconsistenta a tesuturilor, stari de prolaps, oboseala, iriilitate, crestere si dezltare defectuoase, rahitism, sensibilitate cutanata, pierderea poftei de mancare si scadere in greutate. Stare generala de slabiciune. Cantitatile excesive de fosfor se pot forma ca o consecinta a consumului prelungit si excesiv de antiacizi care nu pot fi absorbiti, consumului mare de bauturi racoritoare indulcite, produselor alimentare conservate sau congelate.
Toxicitate: Este foarte rar nociv. Printre simptome se numara fragilitate osoasa datorata pierderilor de calciu (osteoporoza), atacuri de apoplexie, ritm cardiac neregulat si tulburari respiratorii (lum mic).





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor