mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Regimuri si cure alimentare
Index » Dieta nutritie » Regimuri si cure alimentare
» Nichel (ni)

Nichel (ni)







Surse alimentare: Este prezent in cantitati infime in orice tip de hrana.
Surse de toxicitate: Are utilizare industriala, fiind folosit drept catalizator in hidrogenarea uleiurilor si a grasimilor (grasimi solidificate). Se regaseste in toate marcile de margarina, ca si in uleiurile si grasimile care poarta eticheta hidrogenate", cu alte cuvinte in uleiul vegetal solidificat (dar si in paine, chips-uri, biscuiti, bomboane etc). Este folosit in industria metalurgica si in alte industrii de prelucrare a metalelor, la fabricarea tigarilor, a pselelor pentru par si a celorlalte substante utilizate pentru tratarea acestuia.
Nota: Semintele de mac elimina depunerile de nichel!
Alimente care contribuie la detoxificarea de nichel: Cea mai buna sursa de dieta, care contribuie la eliminarea excesului de nichel sau a cantitatilor nocive de nichel si alte metale, sunt legumele cu frunze verzi si fructele.

Utilizare de catre organism: Nu a fost identificat un rol precis al nichelului, desi s-a descoperit ca acest element mineral este asociat cu codul genetic al fiecarei celule si probabil ca activeaza anumite enzime. Dupa unii cercetatori, ar fi rba de pancreas si de insulina. Este probabila implicarea sa in activitatea hormonala, a membranei celulare si a enzimelor. Nivelul scazut de nichel din sange se intalneste frecvent la persoanele cu carente de vitamina B6, la bolnavii de ciroza si in cazurile de insuficienta renala. Nu se stie care este semnificatia acestor niveluri scazute in sange. in schimb, nivelurile ridicate de nichel in sange sunt asociate cu dezltarea cancerului, aparitia infarctului miocardic, instalarea disfunctiilor tiroidiene, psoriazisului si eczemelor.



Maladii carentiale: Nichelul se fixeaza in sinusuri, articulatii si coloana vertebrala. Poate fi o nefrotoxina, afectand astfel tractul urinar si, mai ales, functionarea rinichilor. S-a descoperit ca sileste legaturi cu fungi din sange, fiind cauza aparitiei tumorilor. Poate conduce la paralizia coloanei vertebrale si poate proca epilepsie. Poate proca dermatita si alte boli dermatologice, reactii alergice si rinita cronica. Inflamatia plamanilor si a ficatului, care conduc la necroze si carcinoame. Toxicitate: Duce la paralizie, aflux mare de sange in creier si epilepsie. in cantitati excesive, poate deveni factor cancerigen. Poate priva organismul de oxigen. Orice tip de formatiune tumorala are neie de nichel pentru a asigura legaturile chimice!





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor