mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Regimuri si cure alimentare
Index » Dieta nutritie » Regimuri si cure alimentare
» Crom (cr)

Crom (cr)







Acid/alcalin: Formeaza acizi
Surse alimentare: Izare naturale de apa, ciuperci, trestie de zahar, drojdie de bere, melasa, condimente si te.
Surse de toxicitate: Procesele industriale de acarie, de producere a cimentului si de lustruire a lemnului.
Nota: Cercetatorii apreciaza ca 907o dintre americani nu fixeaza suficient crom in organism si ca 60% dintre ei sufera de diabet sau de hipoglicemie.
Utilizare de catre organism: Este principalul factor care contribuie la reglarea insulinei. Un om cu greutate medie dispune de aproximativ 600 meg de crom, avand cea mai mare concentratie in timpul copilariei. Principala functie a cromului este de component al factorului de tolerare a glucozei (FTG), substanta care coopereaza cu insulina pentru a fariza preluarea zaharului din sange (glucoza) de catre celule. Necesar pentru energie, tiroida, splina.

Ajuta in meolismul carbohidratilor. Conlucreaza cu insulina in procesul de utilizare a glucozei si de eliberare de energie. Bolile procate de carenta de crom sunt agravate de caren{a de vanadiu. Maladii caren}iale: Hipoglicemie, forme de diabet. Posibil perturbari ale somnului si viselor, anxietate, oboseala, longevitate scazuta. Cromul industrial are efecte carcinogene asupra plamanilor, putand proca inflamarea bronhiilor, ulceratii cutanate; in unele dintre cazurile observate s-a remarcat instalarea hemoragiei cerebrale si a trombozei. Toxicitate: Consumul excesiv sau acumularea excesiva de crom la nivel tisular pot inhiba, in loc de a stimula, interventia eficienta a insulinei. La un nivel extrem de ridicat, cromul poate incuraja dezltarea cancerului. Tulburari renale si hepatice.






Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor