Acid/alcalin: Formeaza acizi
Surse alimentare: Izare naturale de apa, ciuperci, trestie de zahar, drojdie de bere, melasa, condimente si te.
Surse de toxicitate: Procesele industriale de acarie, de producere a cimentului si de lustruire a lemnului.
Nota: Cercetatorii apreciaza ca 907o dintre americani nu fixeaza suficient crom in organism si ca 60% dintre ei sufera de diabet sau de hipoglicemie.
Utilizare de catre organism: Este principalul factor care contribuie la reglarea insulinei. Un om cu greutate medie dispune de aproximativ 600 meg de crom, avand cea mai mare concentratie in timpul copilariei. Principala functie a cromului este de component al factorului de tolerare a glucozei (FTG), substanta care coopereaza cu insulina pentru a fariza preluarea zaharului din sange (glucoza) de catre celule. Necesar pentru energie, tiroida, splina.
Ajuta in meolismul carbohidratilor. Conlucreaza cu insulina in procesul de utilizare a glucozei si de eliberare de energie. Bolile procate de carenta de crom sunt agravate de caren{a de vanadiu. Maladii caren}iale: Hipoglicemie, forme de diabet. Posibil perturbari ale somnului si viselor, anxietate, oboseala, longevitate scazuta. Cromul industrial are efecte carcinogene asupra plamanilor, putand proca inflamarea bronhiilor, ulceratii cutanate; in unele dintre cazurile observate s-a remarcat instalarea hemoragiei cerebrale si a trombozei. Toxicitate: Consumul excesiv sau acumularea excesiva de crom la nivel tisular pot inhiba, in loc de a stimula, interventia eficienta a insulinei. La un nivel extrem de ridicat, cromul poate incuraja dezltarea cancerului. Tulburari renale si hepatice.
| |
| | |
Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este
interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii. Termeni
si conditii - Confidentialitatea
datelor