Acid/alcalin: Formeaza acizi
Surse alimentare: Majoritatea fructelor si legumelor: nuca de cocos, avocado, curmale, napi, salata verde si laptuci, conopida, varec/alge comestibile, felina, rosii, cartofi, caise, suc de portocale, ananas, creson, varza alba cruda,spanac, sparanghel, castraveti, patrunjel, morcovi, ceapa. in mancarea de fasole uscata si mazare si in sarea marina etc.
Surse de toxine: Conductele de alimentare cu apa
Utilizare de catre organism: Este un electrolit, alaturi de sodiu si potasiu. Are influenta asupra sangelui, sistemului nervos si tesutului epitelial. Sustine procesele de digestie si excretie, normalizeaza tensiunea osmotica din sange si din tesuturi. Ajuta la mentinerea functiei cardiace la parametri normali, asigura echilibrul dintre acizi si baze si mentine in echilibru aportul de apa (tesutul adipos).
Mareste capacitatea sangelui de a transporta dioxi-dul de carbon pana in plamani, in vederea eliminarii. Participa la procesele de curatire si eliminare a toxinelor atat la nivel intestinal, cat si al intregului organism. Produce mediul acid normal din stomac (ceea ce favorizeaza utilizarea fierului si a vitaminei B12).
Carenta: Dereglarea procesului digesti probleme de retentie hidrica, pierderea in greutate.
Toxicitate: Este extrem de toxic, chiar si in concentratii care depasesc foarte putin parametrii normali. Simptomele sunt stari de slabiciune, epuizare, confuzie si coma.
| |
| | |
Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este
interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii. Termeni
si conditii - Confidentialitatea
datelor