Acid/alcalin: Formeaza substante alcaline.
Surse alimentare: Toate fructele si legumele, in special legume cu frunze de culoare verde inchis, alge marine, nuci, seminte, fructe uscate, cartofi, seminte de susan, lucerna, smochine, rec, ananas, miere, telina, produse din cereale integrale, migdale, avocado, banane, mazare, germeni de grau, orez brun.
Surse de toxicitate: Apa
Utilizare de catre organism: Fortifica tesuturile muscular si nervos. Activeaza numeroase enzime, in special cele care intervin in mecanismele de meolizare a carbohidratilor. Necesar pentru dezvoltarea normala a oaselor si a dintilor. Conditioneaza functiile hepatica si endocrina. Stimuleaza procesul de excretie. Poate contribui la combaterea stresului, sustine contractiile musculare, ajuta organismul sa se adapteze la frig si regleaza ritmul cardiac, normalizandu-l.
Poate reduce efectele otravirii cu plumb si reduce riscul de formare a calculilor renali. De asemenea, reduce albumina din sange.
Nota: Alcoolul, diureticele, stresul emotional sau fizic, diareea, zincul si fluorul maresc nevoia de magneziu a organismului.
Maladii carentiale: Simptomele includ, printre altele, diareea, oboseala, pierderea de calciu, aritmia cardiaca. De asemenea, oase moi si poroase, digestie slaba, tulburari gastrointestinale, oboseala, tulburari de somn, irita-bilitate, ameteli, crampe si spasme, tahicardie, nervozitate, calculoza renala, stari convulsive, ten incarcat. O carenta severa de magneziu poate provoca boli coronariene, stari de confuzie mentala si formarea de cheaguri de sange.
Nocivitate: Greturi severe si rsaturi, tensiune sanguina extrem de scazuta, slabiciune musculara extrem de mare, tulburari respiratorii si ritm cardiac neregulat.
| |
| | |
Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este
interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii. Termeni
si conditii - Confidentialitatea
datelor