Majoritatea celulelor indiduale sunt grupate, formand tesuturi. Apoi tesuturile se pot grupa pentru a forma organe si glande. Exista patru tipuri principale de tesuturi care cuprind, captusesc, sustin, protejeaza sau controleaza structurile de baza ale organismului.
TIPURI DE TESUT
EPITELIAL - Acopera suprafata si invelisul catatilor organismului sau ale glandelor. Se regaseste in tractul digestiv, plamani, vase sanguine etc.
CONJUNCTIV - Acest tip de tesut sustine si tine adunate la un loc toate celulele, organele si glandele.
MUSCULAR - Acest tip de tesut sustine structura osoasa a corpului, sau scheletul, si este utilizat in miscarea diverselor structuri, inclusiv a membrelor.
NERVOS - Acest tip de tesut contine magistrala informationala a organismului, adica sistemul nervos. Acest tesut se incarca cu sarcini electrice si face posibile transmisiile electrice.
Nu uitati ca toate tesuturile sunt compuse din celule indiduale si ca fiecare dintre celule are nevoie de substante nutritive, de energie si de un ciclu de evacuare adecvat.
Va propun sa studiem tesuturile denumite organe si glande la nivelul fiecarui sistem al organismului.
Boala nu se instaleaza intr-un tesut sanatos Cand tesuturile, organele sau glandele nu reusesc sa isi indeplineasca functiile, aceasta incapacitate induce efectul de domino la nivelul intregului organism, provocand aparitia diverselor simptome de boala. Sanatate cu bratie buna - tesut sanatos
Regenerare tisulara - alcalinizare + + detoxificare + nutritie + energie = = sanatate cu bratie buna.
| |
| | |
Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este
interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii. Termeni
si conditii - Confidentialitatea
datelor