mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Regimuri si cure alimentare
Index » Dieta nutritie » Regimuri si cure alimentare
» Siliciu (si)

Siliciu (si)







Acid/alcalin: Formeaza alcalinitate
Surse alimentare: Lucerna, varec, legume cu frunze de culoare verde inchis, coada-caluiui, urzica, seminte de in, numeroase fructe, inclusiv mere, struguri si altele. Nuci, seminte, ceapa, toate fructele de padure, laptuci, curmale, papadie, castraveti, mancare de fasole si mazare uscata, seminte de floarea-soarelui, rosii.
Utilizare de catre organism: La nivelul sangelui, muschilor, pielii, nervilor, unghiilor, parului, tesutului conjunctiv, pancreasului, smaltului dentar si timusului (are actiune antiseptica). Niveluri marite de siliciu se intalnesc la bolnavii suferind de arterioscleroza, insa cercetatorii nu au confirmarea ca acest oligoelement ar fi asociat cu instalarea sau elutia bolilor cardiace. Dieta zilnica contine cantitati mari de siliciu, iar acest mineral este asimilat cu usurinta in organism.
Maladii carentiale: Principala functie pe care o indeplineste siliciul este ca intervine in procesul de dezltare si intretinere a sanatatii oaselor. Carenta de siliciu proaca atrofieri sau malformatii osoase la maini, picioare si craniu. Siliciul este important si in procesul de formare a tesutului conjunctiv (reteaua proteinica din oase in care este impregnat calciul). Reduce rezistenta la boli infectioase. incurajeaza procesul de imbatranire rapida, tendi-nita, decalcifierea osoasa, afectiunile cardiovasculare, dezltarea anormala a scheletului, arterioscleroza.






Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor