mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Regimuri si cure alimentare
Index » Dieta nutritie » Regimuri si cure alimentare
» Seleniu (se)

Seleniu (se)







Acid/alcalin: Formeaza acizi.
Surse alimentare: Varec/alge comestibile, usturoi, ciuperci, legume organice, naturale, cereale, graunte, broccoli, ceapa, arahide. Majoritatea surselor de hrana.
Surse de toxicitate: Sol. De asemenea, procesele de rafinare a fainii distrug cea mai mare parte din seleniul concentrat in germeni si in tarate. De aceea, este important sa consumam produse naturale din cereale integrale, deoarece seleniul nu este reintrodus in faina imbogatita".
Utilizare de catre organism: Cea mai importanta functie cunoscuta pe care o indeplineste seleniul este aceea de componenta a enzimei antioxidante glutatino peroxidaza. Seleniul este cofactorin formarea uneia din enzimele care asigura protectia tesuturilor din organism (in special a membranei celulare) fata de oxidarea de catre radicalii liberi.

Seleniul colaboreaza strans cu vitamina E, care este tot un antioxidant. Protejeaza toate membranele, reduce riscul de cancer, fortifica sistemul imunitar, este antioxidant. Reduce cerintele de vitamina B12 din organism.
Maladii carentiale: Slabiciune musculara, asociata cu declansarea cancerului si bolilor cardiace; oboseala, matreata, prolaps de piele, retard in dezltare, niveluri marite de colesterol, susceptibilitate la infectii, sterilitate si afectiuni ale ficatului. Sindromul Down, formarea de chisturi mamare fibromatoase, fibrom chistic, distrofie musculara.
Toxicitate: Posibil respiratie care miroase a usturoi", caderea parului, unghiilor, irascibilitate, disfunctii renale si hepatice, gust metalic, dermatita si hepatita. Seleniul administrat in supradoze poate proca moartea.






Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor