mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Regimuri si cure alimentare
Index » Dieta nutritie » Regimuri si cure alimentare
» Potasiu (k)

Potasiu (k)







Acid/alcalin: Formeaza alcalinitate
Surse alimentare: Toate fructele si legumele, in special cele cu frunze de culoare rde inchis, varec, alge comestibile, seminte, curmale, telina, ciuperci, fructe uscate, cartofi, avocado, broccoli, papaia, stafide, orez brun, varza de Bruxelles, banane si pepene rde.
Surse de toxine: Medicamentele de sinteza chimica prescrise, in special anumite diuretice, pot provoca pierderi masi de potasiu din organism. De asemenea, diaree cronica si acidoza de origine diabetica.
Nota: Cantitatile excesi de vitamina D pot contribui la pierderea de potasiu si la intarzierea functiei tiroidiene. Acelasi efect se manifesta si la folosirea suplimentelor de PABA. De asemenea, carenta de potasiu (sau pierderea potasiului) este influentat de carente de magneziu, zinc si fier.
Maladii carentiale: Aritmie cardiaca, respiratie intretaiata, slabiciune musculara, digestie si absorbtie neadecvate. incetinirea cresterii, paralizie, sterilitate, apatie si stari de confuzie mentala, rtij, tulburari renale.

Piele deshidratata, acnee, frisoane, insomnie, reflexe scazute, intoleranta la glucoza. Carenta de potasiu poate interni in asociere cu diareea cronica, vomis-mentele, acidoza de origine diabetica, afectiunile renale sau folosirea prelungita a laxatilor ori diureticelor.
Utilizare de catre organism: Echilibreaza lichidele organice, regleaza irita-bilitatea nervoasa si musculara. Sustine formarea glicogenului din glucoza, a grasimilor din glicogen, a proteinelor din peptone si proteaze. Poate vindeca acneea, alergiile, alcoolismul si ajuta in vindecarea arsurilor.
Toxicitate: Aportul excesiv de potasiu poate provoca concentratii mari ale acestui element in sange, tulburari ale functiilor cardiaca si renala si alterarea echilibrului lichidelor. Moartea poate surni cand nilurile ridicate de potasiu din fluxul sanguin declanseaza infarctul.






Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor