mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Regimuri si cure alimentare
Index » Dieta nutritie » Regimuri si cure alimentare
» Cadmiu (cd)

Cadmiu (cd)







Surse alimentare: Apa, aer si sol.
Surse de toxicitate: Fumul de tigara, aerul provenind de la fabricile de acumulatoare, lipirea, sudarea si galvanizarea metalelor, te, conducte de apa, minerit, atmosfera din vecinatatea rafinariilor care utilizeaza zinc, arderea combustibililor fosili sau a deseurilor menajere din orase, produse pentru ingrijire dentara, vopsele chimice, te galvanizate, moluste si crustacee contaminate.
Alimente care contribuie la detoxificarea cadmiului: Legume din aceeasi familie cu varza, ardei iute, fructe.
Utilizare de catre organism: O toxina de mediu care se depune in apa, pe alimente si in aer. Se regaseste in cereale prelucrate, produse lactate, diverse carnuri, peste, ingrasaminte, gaze de esapament, fum de tigara, acumulatoare, substante de lipit si dentare.

intrerupe absorbtia altor minerale si are tendinta de a se fixa in inima si in rinichi si afecteaza functiile catorva enzime.
Maladii carentiale: Anemie, degradare musculara, hipertensiune, degradarea ficatului si a rinichilor, carenta de zinc, artrita, pneumonie, voma, diaree, pierderi de calciu la nivelul oaselor, deteriorarea functiei cardiace si a structurii vaselor sanguine, depresie, emfizem.
Toxicitate: Cadmiul nu poate fi eliminat de organism, putandu-se acumula in timp pana la niveluri toxice. Consumul excesiv poate aparea atunci cand in apa poila se infiltreaza cadmiu prin tele de alimentare. Hipertensiune, afectiuni renale, pierderea mirosului (anosmie). Cercetarile demonstreaza ca alcoolul mareste retentia de metale grele, printre care si cadmiul.






Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor