mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Regimuri si cure alimentare
Index » Dieta nutritie » Regimuri si cure alimentare
» Mercur (hg)

Mercur (hg)







Surse alimentare: Numeroase varietati de peste, mai ales ton. Surse toxice: Peste contaminat, amalgame dentare, apa curenta, termometre, anumite acumulatoare, procesele de productie si livrare a produselor petroliere, fungicidele (pentru grane si cereale), lampile fluorescente, colorantii pentru par, produsele cosmetice, arderea combustibililor fosili, ingrasamintele, preparatele farmaceutice (diuretice si antihemoroidale, printre altele). Sursa respectiva de mercur ar putea altera sistemul imunitar ji mecanismele naturale de aparare ale organismului fata de infectii si boala. Utilizare de catre organism: Sarurile pe baza de mercur sunt utilizate in medicina, agricultura si industrie, putandu-se ajunge astfel la acumularea de concentratii toxice in organism. Mercurul modifica forma si functia enzi-melor. Organismul acumuleaza mercur la nivelul rinichilor, nervilor, sangelui, ficatului, maduvei oaselor, splinei, creierului, inimii, pielii si muschilor.



conductorii neuromusculari. Este asociat cu scleroza multipla si cu boala Parkinson. Este asociat cu infarctul miocardic.
Dezltarea fatului este susceptibila la intoxicarea cu mercur pe durata sarcinii. in timpul perioadei de sarcina si/sau in perioada de alaptare, femeile trebuie sa consume cu moderatie carne de peste, daca ea ar putea prezenta concentratii ridicate de mercur. Maladii carentiale: Mercurul se fixeaza la nivelul ficatului, splinei, rinichilor, peretelui intestinal, muschilor scheletului, plamanilor si oaselor. Proaca imediat tulburari gastrointestinale, pierderea poftei de mancare si pierderi in greutate, inflamatia gingiilor, dificultati la masticare si la inghitit, gust metalic in gura, sete, greturi, varsaturi, dureri abdominale, diaree hemo-ragica.


Toxicitate: Cantitatile excesive de mercur suprima seleniul, proaca grave tulburari emotionale, distrugerea celulelor, blocarea transportului de zaharide (energie la nivel celular), maresc permeabilitatea la potasiu, farizeaza pierderea poftei de mancare, depresie, tremur, scaderea acuratetei senzoriale, amortire periferica, memorie scazuta si, mai ales, afecteaza






Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor