mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Erori medicale
Index » Boli si tratamente » Erori medicale
» Nu poti sta bine intr-un picior - cel care se imbata turta doar ocazional nu-si afecteaza sanatatea mai mult decat un bautor moderat, dar regulat.

Nu poti sta bine intr-un picior - cel care se imbata turta doar ocazional nu-si afecteaza sanatatea mai mult decat un bautor moderat, dar regulat.







In sfarsit, se confirma un mit - chiar daca e vorba de un altul. Fiindca nu e de mirare ca un studiu asupra consumului de alcool si asupra efectelor betiilor excesive vine taman din Finlanda. Acolo este frig, toamna si iarna o buna parte din zi este intuneric, iar atunci cand in jurul Cercului Polar renul si elanul isi spun noapte buna\", unii dintre finlandezi isi gasesc scaparea numai intr-un pahar cu tarie. Scandinavii sunt, in ceea ce priveste consumul de alcool, la fel ca la testul Pisa, pe primele locuri in Europa.
Medici din localitatea finlandeza Kuopio au vrut sa cerceteze mai indeaproape obiceiurile legate de alcool ale compatriotilor lor. Ei au dorit sa afie ce efecte are modul de a bea asupra sanatatii ti mortalitatii. 1 641 de barbati cu varste intre 42 si 60 de ani au luat parte la acest studiu. Acestia au fost impartiti in bautori combatanti\", care sunt in stare sa dea pe gat cel putin sase sticle de bere pe zi, si in bautori moderati, care se multumeau cu cel mult trei sticle de bere pe zi.
In intervalul de observatie de opt ani a reiesit ca bautorii combatanti au o rata a mortalitatii semnificatimai mare decat bautorii moderati. Mortalitatea crescuta a rezultat din totaiul cazurilor de deces aparute, dar si din rata infarctelor miocardice, precum si din decesele care in mod normal nu sunt puse in legatura cu consumul de alcool. De mirare a fost faptul ca urmarile maladiilor si mortalitatea crescuta erau independente de cantitatea de alcool consumata. Aceasta inseamna ca ocaziona! o betie crunta pe un fond altfel abstinent este mult mai daunatoare pentru sanatate si duce mai repede ia deces decat bautul regulat, dar moderat.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2025 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor