mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Erori medicale
Index » Boli si tratamente » Erori medicale
» Avortul provocat de medicamente (mifegyne, care se numea inainte ru 486) este - din motive medicale - prea riscant pentru femei.

Avortul provocat de medicamente (mifegyne, care se numea inainte ru 486) este - din motive medicale - prea riscant pentru femei.







Artul procat de medicamente nu este pentru femei mai periculos decat alte forme de intrerupere de sarcina. Din punct de vedere medical, riscurile la care se expun femeile nu sunt considerate de catre medici a fi mai ridicate decat in cazul unei intreruperi operative; sunt chiar multi medici care o considera a fi o cale mai blanda. Experienta altor tari ne arata ca la circa 97% dintre femei medicamentul actioneaza sigur, fara riscuri si fara efecte secundare serioase. La cele 3% ramase s-a ajuns fie la o continuare a sarcinii in pofida administrarii medicamentului, fie la o expulzare incompleta a fatului. Numai in cazuri foarte rare s-au inregistrat hemoragii sau infectii.


Multa vreme, in Germania, a fost dezbatuta intrebarea daca e bine ca medicamentului Mifegyne sa i se acorde permisiunea de a fi introdus pe piata sau nu. Pilula proaca expulzarea fatului dupa ce acesta s-a fixat in uter. Medicamentul poate fi folosit numai in primele saptamani de sarcina. Dupa a opta, a noua saptamana isi pierde din ce in ce mai mult eficacitatea. Dupa acest termen el nu ar mai trebui administrat.
Din motive politice, pilula artiva\" nu a fost dorita in Germania. Adversarii introducerii ei pe piata aduceau ca argument faptul ca femeilor li s-ar face astfel prea usoara intreruperea sarcinii. Totusi, in noiembrie 1999, Mifegyne a fost introdus pe piata. Dar, pentru a se preveni orice abuz, medicamentul nu putea fi livrat decat direct medicilor. Acest lucru costa Firma Femagen\" 15 euro pe colet. in anul 2001, intreprinderea a renuntat la desfacerea medicamentului. De atunci, in Germania, intreruperea cu ajutorul pilulei este posibila doar cu mari dificultati.
Deoarece medicii nu castigau mai nimic de pe urma intreruperii medicamentoase, nici cererea lor pentru acest medicament - asa suna una dintre explicatiile plauzibile - nu era mare. Tratamentul era remunerat cu 140 euro. 80 euro costa pilula - suma din care medicii nu primeau nimic. Pentru toata asistarea complexa si cele pana la trei consultatii ale pacientei, medicului nu-i ramaneau, in urma impozitarii, decat circa 60 de euro. Mult prea putin pentru a putea lucra in conditii de renilitate. Pentru o intrerupere operativa insa, medieri primesc pana la 350 de euro. Rezultatul a fost ca multi ginecologi nici macar nu aveau pilula in oferta lor. Numai 4,5% din totalul intreruperilor de sarcina din Germania, in primul trimestru al anului 2000, au fost induse medicamentos, in Franta si Suedia, cota se ridica la 35%. in ambele tari, intreruperea medicamentoasa si cea chirurgicala sunt remunerate cu aceeasi suma.


Prin acest sistem de onorarii, care permite medicilor sa aleaga intre a nu da curs dorintelor femeilor sau a lucra conform doleantelor pacientelor, dar nerenil, se poate spune intr-adevar ca accesul femeilor la pilula artiva\" nu a fost deloc facilitat. De fapt, acestea abia daca aveau vreo alegere. Ceea ce nu Ie-a reusit adversarilor artului prin Mifegyne, prin argumente de natura ideologica, a fost obtinut prin folosirea legii pietei libere.
Onorariile sunt fixate de catre comisia de evaluare, care este formata din reprezentanti ai caselor de asigurari si ai Uniunii Federale a Caselor de Asigurari de Sanatate. in pofida unor proteste masive si a cererii - de exemplu din partea pro familia\" sau a numerosi medici - de a reevalua prestatia medicala pentru intreruperile de sarcina, pana la momentul actual lucrurile nu s-au miscat in nici un fel.
Adversarii introducerii pe piata a pilulei Mifegyne au avut deci, intr-o prima faza, succes, datorita evaluarii scazute a acestei prestatii: pilula nu s-a putut impune in Germania.
Dezavantajati de acest lucru sunt medicii care r sa ofere femeilor tratamentul optim, Firma Femagen\" si pacientele care nu mai au posibilitatea sa aleaga liber modul in care doresc sa arteze. Doar daca platesc din buzunar.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor