mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Erori medicale
Index » Boli si tratamente » Erori medicale
» Nimeni nu poate supravietui unei concentratii de peste 3,5 promile in sange.

Nimeni nu poate supravietui unei concentratii de peste 3,5 promile in sange.







Se considera ca neamtul [ine, de fapt, la bautura. Totusi, in ultima vreme pare sa se fi declansat o natoare de recorduri, caci lorile pro-milelor din rapoartele Politiei se depasesc una pe alta din ce in ce mai des. in septembrie 2003 s-a raportat despre un conducator auto din localitatea Kehl, in mijlocul landului Baden-Wurttemberg, care pe la ora pranzului avea deja 4,1 promile alcool in sange atunci cand a fost testat de functionari ai Politiei. Acest fapt era pentru politisti cu atat mai uluitor cu cat barbatul inca putea sa stea drept si sa mearga destul de sigur. Cazul acesta a fost insa net depasit de un barbat tanar din Lorrach (regiunea de granita intre Germania si Elvetia), care la inceputul lui octombrie 2003 a fost prins cu 5,5 promiSe, in timp ce tulbura linistea noptii. Cine are 2,5 promile trebuie sa fi fost cate luni in ara de antrenament\", spune Karl-Heinz Schmid, purtator de cunt al Politiei din Freiburg. Izbitor de multi tineri, si de asemenea femei, ating lori foarte inalte.\"


Recordul promilelor in Hamburg nu este chiar atat de inalt. Cu toate acestea, 4,5 reprezinta o loare respecila. Dar recordul absolut pentru Germania provine din noile landuri (fosta Germanie de Est). Acesta a putut fi constatat, in timpul unui control de rutina, la un conducator de autoturism (se povesteste ca omul conducea fara sa bata in nici un fel la ochi) care mirosea doar un pic a alcool. in spital s-a insistat sa i se ia sange, ocazie cu care insul a devenit destul de nepoliticos. La proba a rezultat o loare de 6,5 promile.
Cu o adaptare corespunzatoare, limita superioara a promilelor poate fi, fara indoiala, impinsa in sus. Totusi, contrar unei pareri foarte raspandite, nu descompunerea rapida a alcoolului poate fi obiectul antrenamentului. Functia alcooldehidrogenazei, o enzima a ficatului care este in proportie de aproape 90% responsabila cu descompunerea alcoolica, nu poate fi accelerata nici printr-un lung exercitiu facut de-a lungul mai multor ani. Asa cum subliniaza medicul legist Jakob Matschke din Hamburg, viteza de descompunere este la toti oamenii asemanatoare: 0,1 pana fa 0,2 promile pe ora. Diferita insa, si prin aceasta and probabil posibilitatea de a fi exersata, este sensibilitatea organelor. Ceea ce unui bautor neantrenat ii poate provoca intrarea in coma sau - in cazul cel mai rau - chiar moartea prin paralizie respiratorie ii permite unui bautor experimentat sa ramana inca perfect constient.Inainte se credea ca, incepand de la 3,5 promile in sus, viata insasi este periclitata. intre timp insa, in literatura de specialitate sunt consemnate cazuri de intoxicatii alcoolice cu 8 si 9 promile. Mai aies dupa ultimele experiente din noile landuri si din estul Europei nu se mai dau lori limite. Scala promilelor ramane la capatul de sus deschisa - orice pare posibil!





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2025 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor