mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Enciclopedie a sanatatii
Index » Sanatatea familiei » Enciclopedie a sanatatii
» Proiectarea activitatii

Proiectarea activitatii







Proiectarea actitatii in ceea ce priveste structura, cerintele si ritmul poate fi un alt factor important de influentare a stresului zual. Exista o corelatie stransa intre cerintele zuale ale unei actitati si disconfortul zual al operatorului. Factori, cum ar fi teza, complexitatea, solicitarea atentiei si volumul de munca ajuta la determinarea solicitarilor din punct de vedere zual caracteristice unei anumite actitati.
Muncile complexe si care solicita intelectul, necesita urmarirea detaliilor si .o concentrare sustinuta a indidului. Acest gen de munca poate fi obositor atat pentru vedere cat si mental atunci cand este desfasurata pe perioade lungi, fara pauze si fara variatie.
Actitatile relativ simple cum ar fi secretariatul sau introducerea de date pot fi stresante din cauza structurii si ritmului. Acest gen de actitate este deseori repetitiva si monotona. In plus, aceste munci pot fi deseori foarte indeaproape urmarite din punct de vedere al timpului, chiar de catre computer. Conducerea poate astfel cuantifica performantele fiecarui indid iar aceasta poate conduce la stres atat psihologic cat si fizic.

Cuprins:

Diversificarea activităţii

Perioade de odihnă


Diversificarea activităţii

sus sus
Studiile arată că lucrătorii care au cel mai mic control asupra conţinutului şi vitezei muncii lor sunt susceptibili de cel mai puternic stres. Factori ca durata activităţii, pauze, diversitatea sarcinilor şi rotaţia activităţilor influenţează nivelul stresului.


Alţi factori care influenţează nivelul stresului includ ameninţarea pierderii locului de muncă, evenimentele neprevăzute (căderea sistemului, întârzieri) şi izolarea socială.
Companiile trebuie să facă un efort pentru diversificarea sarcinilor şi a ritmului activităţii zilnice. Aceasta poate conduce la îmbunătăţirea importantă a productivităţii şi stării de sănătate a angajaţilor.

Perioade de odihnă

sus sus
O pauză de 15 minute la fiecare âouă ore poate îmbunătăţi vederea şi productivitatea. Activităţile cu un volum mare de muncă necesită pauze scurte, de 5 minute sau mai puţin şi mai adesea sunt utile, în special dacă luarea lor este lăsată la latitudinea lucrătorului.


In timpul pauzei faceţi exerciţii la birou sau ridicaţi-vă şi mergeţi. Procedurile de antrenament al vederii şi exerciţiile de întindere (stretching) indicate la locul de muncă sunt descrise în Capitolul 5, Tehnici de antrenament al vederii.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai