Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
Micozele sunt rareori cauzatoare de infectii sistemice si mai rar de artrite. Deoarece la diagnosticul de artrita micotica se ajunge destul de greu, este edent ca si tratamentul specific va fi tardiv, situatie care favorizeaza dezvoltarea de leziuni osteoarticulare ireversibile. De obicei leziunile osoase sunt primele care apar si prin contiguitate sunt interesate si structurile articulare. intre cele mai frecvente micoze care pot da artrite sunt coccidiomicoza, blastomicoza, sporotri-coza.
Coccidiomicoza trebuie suspectata la bolnai cu artrita cronica distructiva, mai ales daca au locuit sau calatorit in zone endemice. Diagnosticul de certitudine il pune edentierea microorganismului in lichidul sinoal. Tratamentul cu amfotericina B este deseori eficace, dar uneori in cazul unor leziuni ample distructive este nevoie de corectie prin protezare.
In 30-50% dintre cazurile de osteomielita blastomicotica apar artrite septice secundare. intotdeauna se intalnesc leziuni tegumentare si pulmonare. Dupa diagnosticarea prin examenul lichidului sinoal se incepe tratament cu amfotericina B, medicament cu eficacitate maxima.