mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Sfaturi pentru o viata sanatoasa
Index » Sanatatea familiei » Sfaturi pentru o viata sanatoasa
» Combaterea insomniei

Combaterea insomniei






Insomnia este rareori cauzata de o boala organica a creierului. Principala ei cauza este stresul, adica, mai pe romaneste, necazurile, supararile, teama, grijile impovaratoare. Ca sa combatem insomnia trebuie sa luptam cu toate acestea, sa iesim deasupra, sa ne redobandim increderea si echilibrul. Un rol important in insomnie il are conditionarea, reflexul conditionat. Dupa mai multe nopti de insomnie se instaleaza teama de a nu adormi, ba chiar cvasicertitudinea ca asa se va intampla oricat te-ai intoarce de pe o parte pe alta. Teama de insomnie genereaza insomnie, asa cum teama de durere genereaza durere. Reflexul conditionat actioneaza si pozitiv ' un somn bun in patul tau creeaza obisnuinta de a adormi repede, reflexul conditionat fiind intarit de ieturile de seara, inclusiv de stinsul lampii. De multe ori insomnia se instaleaza in urma consumului de cafea sau ceai la ore prea tarzii, catre seara, ele avand efect prelungit.
Seara, ajunsi acasa, trebuie sa ne debarasam de povara grijilor zilei, sa ne lasam tot necazul pe pragul usii ' cum spune Arghezi, sa nu-l aducem cu noi in casa. Caldura familiei si bucuria copiilor spulbera supararile si insomniile. Reculegerea de seara este, de asemenea, importanta. Traditionala rugaciune de seara a crestinului, pe care o intalnim si la alte religii, aduce liniste, impacare.

Insomnia poate fi combatuta si printr-un efort fizic mai intens, chiar de o plimbare pe jos in aer liber. Poetul si scriitorul roman Horatiu relateaza ca medicul sau l-a incredintat ca o sa doarma foarte bine daca seara va trarsa Tibrul inot, de trei ori, dupa care va bea pe nerasuflate o cana zdravana de vin. Subscriem si noi la recomandarea confratelui nostru de acum 2000 de ani, cu rezerva ca daca se consuma in fiecare seara alcool pentru a adormi mai usor se ajunge la obisnuinta.In privinta obisnuintei insa, sunt mult mai periculoase somniferele si tranchilizantele, atat de larg si nesabuit intrebuintate astazi. Se poate ajunge la dependenta de medicament, la situatia de consumator cronic. De aceea, in unele tari ' Franta de pilda ' este interzisa prescrierea acestor medicamente pe o durata ce depaseste 7 zile, ele nu se pot cumpara din farmacii decat cu reteta s.a.m.d. Leacurile medicinei traditionale ' ceaiurile din te sedati, ceapa, o cana de lapte cald bauta seara, sunt de preferat si la indemana.In sfarsit, daca gelozia sau dragostea neimpartasita genereaza framantare si insomnie, apoi cea impartasita din plin cam trage la somn, in special in cazul barbatilor.




Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  SectiuniSanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024