» Adaptat constitutiei hidrogenoide a lui GrauvogI, legata de sicoza, asa dupa cum efectul urmeaza cauzei.
» Thuja corespunde sicozei lui Hahnemann (negi, condiloame si excrescente cu aspect de negi pe suprafetele mucoase si cutanate) in acelasi fel in care Sulphur corespunde psorei si Mercurius -sifilisului.
» Actioneaza bine asupra temperamentului limfatic manifestat la persoane foarte corpolente cu ten intunecat, par negru, piele nesanatoasa.
» Tulburari ce rezulta din ccinare (Ant. t.. Sil.), din supresia sau tratarea inadecta a gonoreei (Med.).
» Idei fixe: ca o persoana stranie se afla langa pacient; ca sufletul si trupul sunt separate; ca are un animal viu in abdomen; ca este influentat de o putere supranaturala.
» Femei demente care nu vor sa fie atinse sau sa se apropie cine de ele.
» Vertij cand inchide ochii (Lach., Ther.).
» Cefalee: cu senzatia de cui infipt in osul parietal (Coff., Ign.); sau cu senzatia de buton convex apasat in zona aceea; < de excese sexuale; supraincalzire ; ceai (Sel.); cronica, de origine sicotica sau sifilitica.
» Matreata sub forma de pelicule albe; parul e uscat, cade.
» Ochi: oftalmia nou-nascutului, sicotica sau sifilitica; granulatii mari, ca niste negi sau cule; > > la caldura si invelire ; cand e dezvelit are senzatia de curent rece de aer sufland asupra ochilor si prin ochi.
» Pleoape: aglutinate noaptea; uscate, cu scuame la margini; urcioare si rumori tarsale; chalazioane, nodozitati dense si tari ca niste mici condiloame; dupa ce Stapb. amelioreaza partial dar nu vindeca.
» Urechi: otita cronica; scurgere purulenta cu miros de carne putreda; excrescente granuloase, condiloame; polipi de culoare rosu-palid, alveolati, sangerand lesne.
» Catar cronic: dupa exantem; mucus gros, verde, sange si puroi (Puls.).
» Dintii se strica la radacini, coroanele ramanand sanatoase (Mez.; -la margini: Staph.); se sfarama, se ingalbenesc (Syph.).
» Ranula: vene albastrii sau ricoase pe limba sau in cavitatea bucala (Amb.).
» Dureri de dinti, dupa ceai.
» Cand isi sufla nasul simte o durere apasatoare in dintele gaunos sau alaturi de el" (Culex) - Boenninghausen.
» Abdomen: senzatia ca are in interior un animal care scoate sunete si se misca; senzatia de ce viu in abdomen; ce care iese in afara din cand in cand, ca bratul unui fetus (Croc., Nux m., Sulph.).
» Durere chinuitoare, arzatoare, in zona orului stang, cand merge pe jos sau calareste, astfel incat trebuie sa stea jos sau sa se intinda in pat (Croc., Ust.); < la fiecare menstra.
» Constipatie: dureri violente in rect care il obliga sa renunte la efortul de defecatie; scaunul intra inapoi in rect dupa ce fusese partial expulzat (Sanie, Sil.).
» Hemoroizi umflati, durerea fiind mai mare cand sta jos.
» Diaree : dimineata devreme, expulzata cu putere, impreuna cu gaze in cantitate mare (Aloe); galgaind ca apa dintr-o na; < dupa micul dejun, cafea, alimente grase, ccinare, ceapa.
» Fisura anala dureroasa la atingere, inconjurata de negi plati sau condiloame mucoase umede.
» Coiful e impiedicat de extrema sensibilitate a ginului (Plat. -uscaciunea ginului, Lyc, Lys., Natr.).
» Pielea : pare murdara ; pete brune sau cafenii-albicioase ici si colo ; negi mari, granulasi, pedunculati (Staph.); eruptii doar pe ariile acoperite, care ard dupa grataj.
» Carnea de pe oase pare batuta (Phyt.; - senzatia de razuire de pe oase: Rhus).
» Dupa urinare, senzatia ca urina se prelinge prin uretra; durere taioasa puternica la sfarsitul mictiunii (Sars.).
» Frison, incepand in coapse.
» Transpiratie: numai pe zonele descoperite; sau pe tot corpul cu exceptia capului (invers fata de Sil.); cand doarme; cand se trezeste nu mai transpira (invers fata de Samb.); abundenta, miros acru, fetida, noaptea.
» Transpiratie cu miros de miere, pe organele genitale.
» Cand merge pe jos isi simte picioarele ca de lemn.
» Senzatia ca trupul sau (mai ales membrele) e facut din sticla si se poate sparge usor.
» Gonoree suprimata: producand reumatism articular, prostatita, sicoza, impotenta, condiloame si multe tulburari organice.
» Unghii: deformate, sfaramicioase (Ant.c), Relatii: Complementar: Med., Sabin., Sil.
atie cu Cann. s., Canth., Cop., Staph. In caz de negi pe preput, Cinnab. este preferabil. Urmeaza bine dupa: Med., Mere, Nit. ac. Agrare: Noaptea; caldura patului; la ora 3 a.m. si 3 p.m.; aer rece si umed ; narcotice.