» Cefalee, migrena periodica: incepe dimineata, sporeste pe parcursul zilei, pana seara; senzatie de explozie a capului sau de impingere dinauntru in afara a ochilor; calmata prin somn.
» Migrena americana > > stand perfect nemiscat intr-o camera intunecata (cefalee de oboseala" dupa efort mental sau fizic excesiv, Epigea; migrena < odihna, > > frictionare, apasare, miscare. Indigo).
» Cefaleea incepe in occiput, iradiaza in sus si se fixeaza deasupra ochiului drept (Sil.: deasupra sau in orbita stanga, Spig.).
» Cefalee care revine la climax, o data la 7 zile (Sabad., Sil., Sulph.; -la 8 zile : Iris).
» Nevralgie faciala > > ingenunchind si apasand puternic capul pe podea; durerea se extinde in toate directiile, dinspre maxilar.
» Obraji cu roseafa circumscrisa, dupa-amiaza; arsura in urechi; in bronsita, pneumonie, ftizie.
» Durere reumatica in bratul si umarul drept (in cel stang : Fer.) ; nu poate ridica bratul, < noaptea.
» Dureri in locurile unde oasele sunt mai descoperite (tibie, partea dorsala a mainii etc.) (Rhus ven.).
» Arsura in faringe si esofag.
» Polipi laringeali si nazali (Sang. n., Psor., Teuc).
» Menopauza : bufeuri si leucoree, arsuri in palme si talpi; pacientul arunca la o parte cuverturile; sanii se maresc, devin durerosi; cand Lach. si Sulph. nu reusesc sa aduca ameliorari.
» Astm dupa coriza de fan de primavara, < mirosuri.
» Tuse: seaca, il trezeste din somn pe pacient si nu se opreste pana cand acesta nu se ridica in capul oaselor in pat si elimina gaze; roseata in obraji; transpiratii nocturne ; diaree.
» Tuse severa dupa tuse convulsiva; tusea revine de fiecare data cand pacientul raceste.
» Eruptie pe fata, la femei tinere, mai ales in timpul menstrelor putin abundente (Bellis., Calc, Eug. j., Psor.).
Relatii: atii cu: Bell., Iris., MellH., in migrena; Lach., Sulph., Ver. in bronsita cronica sau pneumonie latenta. Daca Bell. nu are efect in scarlatina. Ca remediu dinamic al narcozei produse de Opium.