mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» Diphterimim (dipht.) -antitoxina homeopatica - nosod

Diphterimim (dipht.) -antitoxina homeopatica - nosod







» Special adaptat diatezei scrofuloase: persoane scrofuloase, psorice sau tuberculoase cu tendinta la afectiuni catarale ale gatului si mucoaselor respiratorii.
» Pacientii cu vitalitate slabita sau istovita, care sunt deci extrem de vulnerabili fata de bacilul difteric; cand de la instalarea bolii se tinde catre forma maligna (Lac. c, Mer. cy.).
» Difterie nedureroasa; simptomele sunt aproape obiective; bolnavul e prea slabit, apatic sau in stare de prostratie, incat nu se ge; somnolenta, stupoare, din care iese insa rapid cand i se rbeste (Bapt., Sulph.).
» Amigdalele umflate, rosu-inchis, la fel si arcurile palatine; paro-tidele si ganglionii cervicali mariti; respiratia, eliminarile din gat, nas si gura foarte urat mirositoare; limba umflata, foarte rosie, usor saburala.

» Membrane difterice groase, gri-inchis sau maro spre negru; temperatura scazuta sau sub normal, puls slab si rapid; extremitati reci si debilitate marcata; pacientul zace intr-o stare de semi-stupiditate; ochii au o expresie obtuza, prosteasca (Apis, Bapt.).


» Epistaxis sau stare de prostratie adanca de la inceputul bolii (Aii., Apis, Carb. ac.); colaps aproape de la inceput (Crot.-h., Mer. cy.); puls slab, rapid si reactii vitale foarte reduse.
» Deglutitie fara durere, dar lichidele sunt mitate sau revin prin nas; halena e oribil de fetida.
» Difterie laringeana, dupa ce Chior., Kali bi. sau Lac. c. dau gres; paralizie post-difterica, dupa ce Caust., Gels. esueaza.
» Indicat atunci cand pacientul pare condamnat, iar cele mai bine alese remedii nu amelioreaza sau nu il ajuta permanent.
» Simptomele de mai sus au fost vindecate cu Dipht. si constituie indicatii de baza dupa care s-a ghidat autorul timp de douazeci si cinci de ani.

» Remediul e preparat, ca toate nozodele si otravurile animale, dupa principiile Farmacopeei Homeopatice si, ca orice remediu, este absolut lipsit de riscuri.


» Ca orice nosod, este practic fara efect in dilutii sub 30 CH ; energia sa curativa sporeste cu cresterea dilutiilor succesive de la 200 CH la M si CM. Nu trebuie dat prea frecvent. Va vindeca orice caz in care antitoxina bruta e activa si este nu numai usor de administrat, dar si sigur si lipsit de riscuri, fara a lasa sechele. in plus, este si homeopatic.
» Autorul 1-a folosit douazeci si cinci de ani ca profilactic si nu a observat niciodata un al doilea caz de difterie in familia respectiva, dupa administrare. Toti medicii sunt invitati sa-I puna la incercare si sa faca cunoscute esecurile, daca r fi.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor