mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» Omagul - aconitum napellus (acon.) - ranunculaceae

Omagul - aconitum napellus (acon.) - ranunculaceae







» Este indicat de obicei in cazurile acute sau recente, pentru tineri, mai ales fete cu aspect pletoric, stenic, care duc o ata sedentara ; persoane lesne afectate de schimbarile atmosferice; parul si ochii inchisi la culoare, fibra musculara rigida.
» Suferinte provocate de expunerea la aer rece si uscat, la vant uscat din Nord sau din Vest ori la curenti de aer rece dupa ce pacientul a transpirat; efecte negative ale transpiratiei controlate.
» Frica si anxietate teribile, cu exciilitate nervoasa foarte mare; frica de a iesi din casa; de a intra in multime sau de a se alatura unor oameni care se agita ; frica de a traversa strada.
» ura exprima teama ; ata a devenit imposibila din cauza fricii; este conns ca boala ii va fi fatala; prezice ziua in care va muri; frica de moarte in timpul sarcinii.
» Nelinistit, anxios, face totul in mare graba ; e nevoit sa-si schimbe adesea pozitia; orice il face sa tresara.


» Durerile: sunt insuporile, il innebunesc; noaptea dene foarte agitat.

» Hahnemann spune : Ori de cate ori alegeti Aconitum sunteti obligati, in primul rand, sa notati simptomele morale (psihice) si sa fiti siguri ca pacientul le are : angoasa mentala si fizica, neastamparul, nelinistea pe care nimic nu o alina".
» Aceasta anxietate mentala, aceasta grija exacerbata sunt prezente chiar si in cazul unei afectiuni fizice banale.
» Nu suporta muzica, ii produce tristete (Sabin. - in timpul menstrelor, Nat. c).
» Ridicandu-se din pozitia culcat, fata congestionata dene lida; sau il cuprinde o slabiciune intensa, ameteste si cade, fiindu-i apoi teama sa se ridice; adesea cu pierderea momentana a vederii si lesin.
» Amenoree la fete cu aspect pletoric ; dupa o spaima; indicat pentru a preveni supresia menstruala.
» Pentru stadiul congestiv al inflamatiei, inainte ca aceasta sa se
localizeze.

» Febra: pielea uscata si fierbinte; fata alternativ congestionata si pale; sete arzatoare de cantitati mari de apa rece; agitatie nervoasa foarte marcata; bolnavul se zvarcoleste in agonie; agitatia dene insuporila spre seara si cand el incearca sa adoarma.
» Convulsii: la copii carora le ies dintii, spasme si zvacniri ale unui muschi; copilul isi roade pumnii, se agita si tipa; pielea este uscata si fierbinte ; febra mare.


» Tuse, crup; seaca, ragusita, sufocanta; puternica, aspra, cronca-nitoare" ; zgomotoasa, rasunatoare, suieratoare; la expir (Caust. -la inspir, Spong.); produsa de vant rece uscat sau de curenti de
aer.

» Aconitum nu trebuie administrat niciodata doar cu scopul de a controla febra si nu trebuie alternat cu alte remedii in acelasi scop; daca este vorba despre un caz care necesita Aconitum, nu mai e nevoie de nici un alt remediu, Aconitum singur va aduce ndecarea.
» Daca nu este indicat de cauza precisa a bolii, este aproape intotdeauna daunator in primele stadii ale febrei tifoide.
Agravare: Seara si noaptea durerile den insuporile ; intr-o cameraIncalzita; cand se ridica din pat; stand culcat pe partea afectata
(Hep., Nux m.). Ameliorare: in aer liber (Alum., Mag. c. Puls., Sabin.). Relatii: Complementar: pentru Coffea in caz de febra, insomnie,Intoleranta la durere; pentru Arnica in caz de traumatism; pentru
Sulphur in orice situatie. Rareori este indicat in febre care produc
eruptii.
Aconitum este aspectul acut al Sulphur-ului, il preceda si il urmeazaIn afectiuni inflamatorii acute.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor