Acest lou de debut de infectie respiratorie sau roza, in care copilul are de la inceput o stare generala de slabiciune care il tine la pat, nu poate sa faca nici cel mai mic efort, nu poate sa manance si nu are sete, in ciuda febrei mari are drept indicatii in homeopatie remediul Gelsemium CH30, administrat din ora in ora, cateva doze. De cele mai multe ori, apar si frisoane cu tremuraturi, iar copilul tine cu greu ochii deschisi, pentru ca pleoapele sunt ingreunate, iar ochii sunt sensibili si simte nevoia sa-i tina inchisi. Pentru un efect mai rapid si mai intens, se recomanda dizolvarea remediului in apa. Debutul rozei, in cazul in care copilul necesita Gelsemium este treptat, lent, simptomele aparand in cursul unei zile sau a doua zile. Spre deosebire de situatiile in care copilul necesita Aconit sau Belladonna, unde simptomele, in special febra, apareau brusc si in mod spectaculos. Daca mama observa ca dupa administrarea a cateva doze de Gelsemium situatia este mult mai buna, febra scade, iar copilul se ridica din pat si vrea sa se joace sau sa manance, va continua cu administrarea remediului de 3 ori pe zi, inca doua sau trei zile, pana cand evolutia clinica se face spre ndecare.
OPILUL MEU DE 3 ANI ARE FEBRA MARE, BUZE USCATE, STA AZN PAT, AZMI CERE MEREU APA, SA, BEA, AZL DOARE CAPUL DE NICI NU VREA SA,-L MISTE. CU CE AS PUTEA SA,-L AJUT PA,NA, AZL VEDE MEDICUL?
Aceasta situatie seamana cu cea de Gelsemium, in care debutul atat al febrei, cat si al simptomelor generale este treptat, dar spre deosebire de primul remediu, copilul are o senzatie intensa de sete si cere cantitati mari de apa odata (bea o sticluta de apa sau o cana mare de apa odata). De cele mai multe ori poate avea dureri de cap, care se agraveaza la cea mai mica miscare a capului (chiar si la inchiderea ochilor), de aceea de multe ori copilul isi doreste sa stea in pat, nemiscat si cu ochii inchisi. Remediul care amelioreaza bine aceasta situatie se numeste Bryonia CH30. Administrarea se face cate 3 granule, eventual dizolvate in apa pentru un efect mai rapid, de 4-5 ori pe zi, la 1 sau 2 ore interval, timp de cateva zile.
PREVIN BOALA LA COPIII MEI? PRECIZEZ CA, FETITA DE 5 ANI E SA,NA,TOASA,, IAR BA,IETELUL DE 3 ANI NU PREA A MA,NCAT AZI, L-AU DURUT MA,INILE SI PICIOARELE, IA CAM CURS NASUL SI A FOST CAM CA,LDUT, DESI NU AVEA FEBRA,.
Atat parintii, cat si medicii isi doresc o interventie preventiva si de stimulare a imunitatii, pentru a eta suferintele copiilor. Homeopatia detine in arsenalul sau mai multe tipuri de remedii cu actiune preventiva.
Fetitei i se poate da preventiv un tub-doza de OSCILOCOCCINUM de 2 ori pe zi, iar baietelului - acelasi remediu, dar cate o doza din 8 in 8 ore sau chiar din 6 in 6 ore, repetata de 3 ori. Tratamentul poate fi facut 3-5 sau 7 zile, in functie de starea copiilor si evolutia rozei in colectitatea unde sunt ei integrati.
Acelasi tip de preventie poate fi realizat cu ajutorul formulelor homeopatice complexe. De exemplu, atunci cand alti copii sunt raciti, putem sa le dam copiilor sanatosi din jurul lor cate 3 granule din Formula 76, o data pe zi, 7-l0 zile sau pe toata durata de derulare a rozelor respiratorii in colectitatile respective.
De asemenea, exista preparate fitoterapice, precum IMUNOGRIP JUNIOR (pentru copii intre 1 si 14 ani), cu efect preventiv dovedit, care poate fi administrat ca atare sau impreuna cu remediile homeopatice. Cea mai buna protectie o ofera administrarea cu cel putin o luna inainte de expunere la rusul gripal, astfel incat raspunsul imunitar sa fie asigurat - septembrie-octombrie; februarie-martie. Pentru copin peste 7 ani se poate administra IMUNOGRIP JUNIOR sau IMUNOGRIP (solutie sau capsule).