mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» care sunt motivele divergentelor frecvent observate intre medicii alopati si cei homeopati?

care sunt motivele divergentelor frecvent observate intre medicii alopati si cei homeopati?






Exista o discrepanta frapanta intre cele doua moduri de abordare a pacientului, care nu face cinste nici uneia, nici celeilalte: atat atitudinea medicala oficiala, bazata practic exclusiv pe examenele paraclinice si de laborator si care ignora in mod vadit anumite simptome, cat si homepatia care, la randul ei, ignora unele investigatii paraclinice comit erori nejustificabile.

Medicii alopati considera homeopatia o alta terapie naturista, de importanta periferica si din lipsa de informatie nu o considera o disciplina stiintifica fondata pe legitati bine definite (asa cum este de fapt).

La randul lor, medicii homeopati ignora in unele cazuri intreaga educatie medicala primita si refuza sa accepte acele parti ale medicinii oficiale care le pot oferi informatii si ajutor (consultul interdisciplinar).

Ambele pozitii sunt cauza lipsei de informatie si nu fac decat sa dauneze pacientilor, care se vad prinsi intre doi terapeuti ce se cearta si nu cad de acord.





Dr. Gheorghe Jurj comenteaza: Luarile de pozitie, uneori patimase, in legatura cu homeopatia acopera tot spectrul de atitudini, de la scepticismul cel mai negator pana la entuziasmul nemasurat, de la taxarea homeopatiei ca sarla-tanie sau absurditat, pana la clamarea ca ar fi medicina itorului. in genera,l este un subiect care permite cu greu neutralitatea, starnind controverse si atitudini pro sau contra, care ini\'oca argumente din cele mai variate.".

Opinia personala este ca divergentele frecvent observate intre medicii homeopati si confratii alopati apar din lipsa de comunicare si informatie. Personal, am relatii deosebit de bune cu multi colegi medici de familie si specialisti, pe care ii consult de cate ori am nevoie si care, la randul lor, ma consulta in vederea rezolvarii unui caz mai dificil.

Consider ca este datoria fiecarui medic sa-si consolideze o retea de relatii interpersonale bune cu practicienii din zona in care-si defasoara actitatea, pentru ca pacientii sa beneficieze din plin de cunostintele obtinute prin munca in echipa a terapeutilor.



CARE ESTE, DE FAPT, POZITIA HOMEOPATIEI AZN PALETA POSIBILITA,TILOR TERAPEUTICE AFLATE LA DISPOZITIA MEDICILOR?

Homeopatia este una dintre strategiile de tratament utile medicului in sarcina sa de usurare a suferintelor persoanei bolnave. Personal imi place sa consider medicina si arsenalul aflat la dispozitia medicului ca pe o placinta uriasa, din care o felie este reprezentata de alopatie, o alta felie de homeopatie, o alta de fitoterapie, altele de acupunctura, psihoterapie si alte terapii de ordin psihologic, medicina ayurvedica, medicina populara, osteopatie etc. Sunt multe felii in placinta terapeutica si cu cat medicul cunoaste instrumente din mai multe felii, cu atat are posibilitatea sa-si ajute mai eficient pacientii.



Exista afectiuni sau circumstante din ata unui om in care alopatia se dovedeste salvatoare (o interventie chirurgicala, o fractura, un tratament cu antibiotice in caz de peritonita sau meningita etc), sunt alte afectiuni sau circumstante in care acupunctura da cele mai bune rezultate (nevralgii, lombosciatica etc.) sau altele in care homeopatia este mult mai indicata (starile descrise la punctele de mai sus).

Homeopatia, impreuna cu celelalte terapii, completeaza tratamentul persoanei, fiind considerata complementara si nu terapie alternativa. Este doar o parte a unui mare intreg, care trebuie prit in ansamblu.



Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor