» Pacient cu ten inchis, zvelt, subtire, care nu este dezvoltat cum trebuie, pare subalimentat, crescut prea inalt; fata prea inalta pentru varsta ei (Phos.).
» Copii cu aspect imbatranit, cu riduri (Abrot.); afectiuni scrofuloase sau psorice; emaciere rapida (Iod.); bolipostclimacterice (Lach.).
» Diateza hemoragica; rani mici care sangereaza continuu (Crot.-h., Lach., Phos.); flux pasiv, in epistaxis, hemoptizie, hematurie; in febra tifoida, hemoragie urmata de prostratie marcata; sange intunecat, prelingandu-se dupa o extractie dentara (Ham.).
» Vajait si zumzet in urechi, cu surditate, inaintea si in timpul menstrelor.
» Scurgeri apoase corozive si fetide din mucoase; vitalitatea pacientului e foarte scazuta.
» Prurit, atat de violent spre seara incat il aduce aproape de nebunie (prurit fara eruptie : Dolichos).
» Dentitie dureroasa: dintii incep sa se carieze de indata ce apar; gingiile sunt rosii-albastrui, moi, spongioase, sangerande, inflamate, scorbutice, ulcerate.
» Voma: in sarcina, apa dulceaga, cu ptialism; in holera; in timpul eruptiei dentare dureroase; neintrerupta, cu scaune cu miros cadaveric ; in afectiuni maligne ale stomacului.
» Cefalee severa inaintea si in timpul menstrelor (Sep.).
» Menstre: prea avansate, abundente, prelungite; dureri in timpul lor dar < dupa aceea; flux care se produce numai in pozitia culcat. se opreste cand sta jos sau se plimba; lichidele reci calmeaza durerile menstruale; fluxul este intermitent, uneori se opreste, apoi incepe din nou (Sulph.).
» Incontinenta urinara; nu poate urina decat stand culcat; urina abundenta, palida; impuls imperios, pacientul nu se poate da jos
din pat suficient de repede (Apis, Petr.-s.); in timpul primului somn (Sep.) din care copilul e trezit cu dificultate.
» Usturime si arsura in timpul mictiunii si dupa (Sulph.).
» Leucoree iritanta, coroziva, cu miros neplacut; agravata intre menstre (Bov., Bor.); are mirosul porumbului verde; se incheaga ca amidonul si pateaza lenjeria in galben.
» Lohia: intunecata, maronie, cu grunji, cu miros greu, usturatoare; aproape ca se opreste, apoi porneste din nou viguros (Con., Sulph.).
» Prurit coroziv violent la nivelul organelor genitale si vaginului. Relatii: Kreos. e urmat favorabil de Ars., Phos., Sulph. in cancer sau
boli cu tendinta maligna.
Carbo-v. si Kreos. sunt incompatibile. Agravare: in aer liber; eme rece ; cand i se face frig; spalandu-se
sau facand baie cu apa rece; odihna, mai ales in decubit. Ameliorare: generala, la caldura.