mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Plante medicinale. fitoterapie
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Plante medicinale. fitoterapie
» Trandafirul

Trandafirul







Denumiri populare: Maces-altoit, mara-:ine-dc-gradina.
Descriere: Arbust din familia rozaceelor, :u flori albe, galbene, rosii sau roz, placut mirositoare, folosit in industria parfumurilor.
Trandafir-de-dulceata - trandafir cu flori rosii, din ale carui petale se face dulceata.


Trandafir salbatic - maces.

Cea mai loroasa specie pentru scopuri medicinale este Rosa sa-giaca, ce formeaza tufe mari in gradini si parcuri, fiind cultit.
Se folosesc: Petalele, care contin 15% tanin, acid galic, uleiuri aromate etc.
Indicatii terapeutice: Are proprietati astringente, cicatrizante, forti-fiantesi chiar antibiotice, eu rezultate bune in hemoroizi, diaree, astm, bronsite. Uz extern, sub forma de comprese, in plagi, ulcere ricoase, anghinc si stomatite, infectii oculare, leucoree.
Mod de administrare: Infuzia se obtine din 20 g petale de trandafir peste care se toarna un litru de apa clocotita. Dupa 10 minute se strecoara. Se recomanda cate o ceasca de infuzie inaintea fiecarei mese principale in caz de hemoragii, diaree, astm, bronsite etc. Aceeasi infuzie de trandafir se foloseste sub forma de comprese in plagi, in ulcere ricoase, gargarisme in anghine si stomatite, spalaturi in infectii oculare, spalaturi intraginale in leucoree (poala alba).
Pentru micozele bucale, in special la sugari, se prepara un amestec din 10 g petale crude si zdrobite cu 90 g miere de albine, din care se iau 3-4 lingurite pe zi.
Otetul pentru frectii se prepara din 60 g petale lasate la macerat timp de o saptamana in 750 ml otet rosu, agitand periodic sul.
Cu o lingura de otet de trandafir pus intr-un pahar cu apa se face gargara la nevoie. Cu o lingura de otet de trandafir intr-un litru de apa calda se obtine un bun medicament pentru spalaturi ginale in caz de leucoree. Pentru calmarea durerilor produse de reumatism, cand se face baie se pune un pumn de petale in cada.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor