mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Plante medicinale. fitoterapie
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Plante medicinale. fitoterapie
» Socul

Socul







Descriere: Arbust de dimensiuni mici, care are lujeri cu maduva abundenta, flori albe dispuse in corimbe ramificate si fructe in forma de boabe negre, lucioase, asezate in ciorchine; din flori se prepara un ceai medicinal, iar fructele, scoarta si radacinile se intrebuinteaza in cromatica populara. Socul creste la marginea
padurilor, prin luminisuri si pe langa garduri. Criton, medicul imparatului Traian, prezent si el in campania din Dacia, aminteste ca daco-getii foloseau si socul in scopuri medicinale, pe langa multe alte te.
Se folosesc: Florile - Flores Sambuci, si mai rar fructele - Fruc-tus Sambuci sau coaja uscata. Florile contin un ulei esential care le da miros placut,zahar, mucilagii, colina, rutina etc. Fructele contin zahar, acizi organici etc.
Indicatii terapeutice: in gripa, raceala, bronsita, prin diuieza amelioreaza bolile de rinichi si ca. Fructele au efect laxatisi ajuta in obezitate, constipatie de natura nervoasa.


Extern in furuncule, abcese, umflaturi etc.
Mod de administrare: Principiile active au proprietatea de a provoca o transpiratie abundenta, fiind recomandate sub forma de ceai in gripa, raceala, bronsita, ajutand in mod indirect la scaderea temperaturii. Ceaiul din flori de soc, mareste cantitatea de lapte la femeile care alapteaza. Datorita faptului ca ceaiul de flori sau fructe de soc are un efect usor laxatisi ajuta la eliminarea apei din tesuturi, el se foloseste ca un medicament natural in obezitate, contribuind astfel la slabirea celor foarte grasi.
Ceaiul se prepara dintr-o lingurita-doua de flori cu 250 ml apa. Se beau 3^1

uri galactogene" class="alin2">ceaiuri caldute pe zi. Efectul laxatial fructelor le recomanda mai ales in constipatiile de natura nervoasa. Se folosesc sub forma de infuzie sau decoctie (o linguri ta-doua de fructe la 250 ml apa) tare se bea scara inainte de culcare. Extern, florile de soc se recomanda sub forma de bai sau cataplasmc in furuncule, abcese, avand proprietatea de a flui-difica puroiul, de a calma durerile, facand sa dea inapoi umflatura. Florile de soc intra in compozitia ceaiurilor antireumatic, depuratisi sudorific.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024