mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Plante medicinale. fitoterapie
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Plante medicinale. fitoterapie
» Crusinul

Crusinul







Denumiri populare: Crasei, lemn-cai-nesc,patachina.
Descriere: Arbust cu flori alb-rzui, din a carui scoarta se prepara o bautura laxativa si al carui lemn ars da un carbune folosit la fabricarea prafului de pusca. Este un arbust care poate fi intalnit in diferite regiuni ale tarii, prin lunci, la marginea padurilor si in cranguri.
Se folosesc: Cojile ramurilor si tulpinilor tinere - Cortex Franguiae.
Indicatii terapeutice: Constipatii cronice, boli de ficat si obezitate; are actiune purgativa si laxativa.
Mod de administrare: Proprietatile medicale aie cojii decrusinse cunosc inca de pe la anul 1300. Coaja de crusin contine principii antra-chinouice cu actiune purgativa, care au avantajul, fata de alte purgati de origine getala, ca se pot folosi multa vreme tara a produce obisnuinta. Se intrebuinteaza mai ales in constipatiilc cronice, sub forma de praf (1-3 g in 24 ore) sau ceai care se prepara astfel: o lingura de coaja maruntita se oparesc cu 250 mililitri apa. Se strecoara fierbinte, iar ceaiul se bea caldut, seara la culcare. in constipatiile rebele se repeta doza indicata mai sus dimineata, pe stomacul gol. Cantitatea de coaja folosita pentru un ceai este in functie de starea de constipalic a organismului. in cantitate mica, are actiune laxativa. intotdeauna se va incepe cu o doza mica, care se va mari in functie de efectul produs.
Coaja de crusin are proprietatea de a excita bila, marindu-i astfel secretia. Datorita acestei insusiri se recomanda in asociatie cu alte te ca anghinarea, cicoarea, papadia, in afectiunile ficatului. Bune rezultate da si in obezitate, daca se ia in fiecare dimineata cate un varf de cutit de pulbere de crusin, sau un ceai caldut.
Coaja de crusin intra in compozitia ceaiurilor hepatic, laxativ, la-xativ-antihemoroidal si a pulberii laxativ-purgati.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor