mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Plante medicinale. fitoterapie
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Plante medicinale. fitoterapie
» Pedicuta

Pedicuta







Denumiri populare: Bradisor, branca-ursului, bra-ul-ntu!ui. bungeac, chiudicuta, comatei, cornisor, picio-rul-lupului, talpa-ursului.
Descriere: Se aseamana cu muschiul si este vesnic verde, tarandu-se pe solul padurii cu vrejuri lungi, and radacini mici subtiri si fine. Din acesle vrejuri cresc tulpinile lungi pana la 10 cm, moi la pipait si ramificate, care Pcdkuta se aseamana cu iarba-neagra, dar cu frunzele mai moi si mai dese. Cand ta se maturizeaza, pe la pairu ani, formeaza ra pistiluri galbene care contin polen, numit faina-vrajitoarei. Creste numai pe lizierele padurilor, spre nord, si in padurile inalte ia altitudini de peste 600 m, in special in tarile nordice. Dupa taierea copacilor, ta se usuca si dispare din cauza razelor solare. in tari ca Germania sau Austria, pedicuta este o ta ocrotita de lege, fiind pe cale de disparitie.
Se foloseste: Polenul, care arc intrebuintari homeopatice in cazul unor portiuni de piele ranite sau tumefiate; ta intreaga recoltata la maturitate si ferita de soare la uscare, contine radiu si are multiple intrebuintari fitoterapeutice.


Indicatii terapeutice: in tratarea bolilor cailor urinare si ale organelor genitale, la formarea nisipului la rinichi si la colicile renale, hepatite, tumori ale tesutului conjunctiv al ficatului. Da rezultate foarte bune la insuficientele respiratorii, cirozele hepatice, hipertensiunea arteriala precum si in bolile reumatice si artrite cu modificari ale formelor articulatiilor.
Extern, se foloseste la tratarea ranilor deschise, a crampelor musculare, a spasmelor cale si a carceilor.


Mod de administrare: Ceaiul de pedicuta se prepara prin oparire. O lingura rasa de la se opareste cu 250 ml apa in clocot, apoi se lasa sa stea cate minute. Se bea numai o ceasca pe zi, dimineata, pe stomacul gol, cu 1/2 ora inainte de micul dejun. in caz de ciroza hepatica sau cancer hepatic se beau 2 cesti pe zi.
Uz extern: Pentru spasme, crampe, carcei se umple o pema de dimensiunea locului dureros cu 200-300 grame de pedicuta uscata si se pune peste zona dureroasa in timpul noptii. Se repeta de mai multe ori aceasta operatie, deoarece perna isi mentine eficienta timp de circa un an. Pentru spasmele cale se utilizeaza baile de sezut, preparate din 100 grame ta oparita cu circa 5 litri apa clocotita, dupa ce temperatura a ajuns la temperatura camerei.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor