mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Plante medicinale. fitoterapie
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Plante medicinale. fitoterapie
» Roinita

Roinita







Denumiri populare: Busuiocul-stupului, matacina, floa--stupilor, iarba-roilor, minta- turceasca, roiste etc.
Descriere: Planta erbacee cu flori albe si miros placut, mult cautata de albine, cu frunze ovale, intrebuintate in medicina pentru calitatile lor Stimulente si anti spasmodice. Aceasta ta este cunoscuta si cultivata inca din antichitate. La noi in tara se cultiva si se gaseste si in flora spontana.
Se folosesc: Frunzele - Folia Melissae, care au un miros placui de lamaita, datorita unui ulei volatil care se gaseste localizat in frunze. Pe langa acest ulei, frunzele mai contin tanirt si o rezina amara. Indicatii terapeutice: Calmeaza spasmele stomacale si intestinale, starile nervoase, amelioreaza starea de voma, combate diarcea, ajuta la vindecarea ranilor.
Mod de administrare: Sub forma de ceai, frunzele au actiune carmi-naliva (inlatura gazele din stomac), calmeaza spasmele stomacale si intestinale, care provoaca colici atat la copii, cat si la adulti, calmeaza starile nervoase, amelioreaza starile de voma la femeile gravide, combat diareea etc. in general, ceaiul de roinita tonifica stomacul si inlesneste digestia.
Extern, ta se foloseste sub forma de bai, care ajuta la vindecarea ranilor, avand proprietati cicatrizante si antiseptice. Aceasta actiune se mareste prin adaugarea de amica, muguri de plop si cimbrisor.In compozitia ceaiurilor aromat, contra colicilor si laxatise afla ti roinita.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor