mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Plante medicinale. fitoterapie
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Plante medicinale. fitoterapie
» Ghimpele

Ghimpele







Descriere: Planta erbacee cu ghimpi ascutiti si lemnosi. Creste de regula pe terenuri aride, in bataia soarelui, pe razoare, prin stufarisuri.


Se foloseste: Planta intreaga ajunsa ia maturitate.

Imiicutii terapeutice: Afectiuni ale prostatei, litiaza renala, cisto-pielite, cistile. Pentru tratamentul adenomului de prostata, prostatita, cistopielita si litiaza renala (pana la marimea bobului de piper). Dupa 3-5 saptamani se vor reduce mictiunile nocturne la jumatate si vor disparea usturimile pe uretra, iar durerile sau apasarile ia ca urinara sau in zona sezutului se vor diminua, ca pe parcurs sa se descongestioneze prostata si sa-si revina la volumul si elasticitatea normale.
Mod de administrare: Un gram de ta se fierbe 10 minute cu 200 ml apa, dupa care se strecoara si se consuma odata, caldut, cu jumatate de ora inainte de masa.
Se vor consuma 2 ceaiuri pe zi (dimineata si seara) timp de 6 luni, dupa care se consuma numai o data pe zi (dimineata).


Pentru litiaza renala, tratamentul dureaza toata viata.

Pentru cistopieli te (c isti te) tratamentul se face 3-5 luni, iar pentru adenomul de prostata 6-l8 luni, in functie de vechimea bolii si reactia organismului bolnavului.In timpul tratamentului cu ceai de ghimpe se vor evita total: sarea, alimentele acre, iuti, piperate, alcoolul, sucurile si conservele realizate cu consernt.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor