mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Tabagismul

Tabagismul







Toata lumea stie ca tutunul este un real pericol pentru sanatate si totusi se fumeaza, mult, chiar.foarte mult. O statis-tica recenta ne spune ca mai bine de 51% din populatia adulta fumeaza, dintre care 29% femei.
De ce se fumeaza, totusi, atat de mult? lata cate din ras-punsurile primite la aceasta intrebare, cu ocazia unei anchete efectuate printre fumatori: "Fumez pentru ca ma stimuleaza, imi da curaj"; "Fumez pentru ca ma relaxeaza"; "Fumez din obisnuinta". Au fost si fumatori care n-au ,justificat" nicicum consumul licitului drog.
La intrebarea care sunt consecintele fumatului asupra sanatatii,cei mai multi n-au stiut sa spuna macar o boala gene-rata de acesta. Tuturor fumatorilor le vom veni in ajutor, pentru 0 eventuala ancheta. Toti fumatorii - si chiar vecinii lor, ne-fumatori - trebuie sa stie care sunt efectele fumatului asupra organismului. Fumul care rezulta din arderea tutunului contine o multitudine de elemente toxice, ca:. acroleina, o substanta iritanta care ataca mucoasele aparatului respirator, provocand tusea; nicotina, o otra specifica pentru sistemul nervos, cu efect la inceput, excitant, apoi paralizant; oxidul de carbon, care altereaza functia de oxigenare a globulelor rosii; hidrocarburi, denumite gudroane, al caror rol in formarea cancerului este unanim recunoscut etc. Fumatul provoaca sau favorizeaza multe boli, printre care; stomatite, faringite, laringite, gastrite, ulcer de stomac, cancer la buza, limba, laringe, plaman1, stomac, ar-terite, bronsite etc.



lata, deci, ca placerea efemera a scoaterii cator rotocoale de fum se poate solda cu una din bolile de mai sus, scurtandu-ne viata. "Daca nu as fi fumat, spunea marele clinician rus S.F. Botkin (1832-l889), sunt convins ca as mai fi trait cati ani, fara vreo suffering". Dupa 80 de ani de la afirmatia santului rus, un studiu efectuat in Franta avea sa ajunga la urmatoarea constatare: un fumator de 9 tigari pe zi traieste cu 4,5 ani mai putin decat un nefumator; la 10 tigari pe zi, cu 5,5 ani mai putin; la 20-30 de tigari, cu 6 ani mai pufin, iar peste 40 de tigari pe zi, cu 8 ani mai pufin.
Argumente, deci, suficiente pentru fumatori, de a-i convinge sa se lase de fumat, cat mai devreme cu putinta. Suficiente sunt si metodele ce pot fi folosite in acest scop, pe primul fiind, desigur, vointa.
Printre numcroasele metode pentru abandonarea fumatului se afla si acupunctura, cu ajutorul careia se poate actiona asupra vointei, dar mai ales pentru provocarea dezgustului fata de "buruiana mortii". In lipsa unui medic acupunctor, incercati presopunctura. lata cate puncte ce se recomanda a fi masate zilnic:


. .Intalnirea miresmelor" - IG20 - (. 134), situat in apropicrea aripilor nasului - tonifiere;

. " Valea adunarii\'\' -VB8 - (, 134), situat la o masura deasupra marginii superioare a urechii -tonifiere. Acest punct este foarte mult folosit de acupunctori in Extremul Orient, la intoxicatii de droguri.
Urmatoarele doua puncte sunt situate pe pa-vilionul urechii (. 134):
. " Punctul diafragmului", situat pe radacina helixului;
. "Punctul plamanului", situat in scobitura urechii, rmmita conca.
Ambele puncte pot fi stimulate cu unghia sau cu capul rotunjit ai stiloului,
Inaintea inceperii unui astfel de tratament, persoana respec-ti nu fuma timp de doua ore. In tot timpul tratamentului nu se vor consuma alimente sau bauturi cu gust amar, care pot "trezi" pofta de fumat, tutunul and si el gust amar.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor