mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  

termeni medicali
Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Crampele (carceii)

Crampele (carceii)



Cine n-a auzit de crampe sau, cum li se mai spune in termenii medicinii populare, carcei? Datorita lor sportivii rateaza un concurs, iar inotatorii isi pot pierde viata, daca neinsemnatul incident survine departe de tarm.
Ce sunt.de fapt,aceste crampe? Sunt contractii violente ale unor fibre musculare, care sunt si foarte dureroase, mai ales daca se incearca mobilizarea segmentului respectiv.
Crampele pot aparea la oricine in timpul somnului, la muschii gambei sau ai labei piciorului, din cauza unei pozitii vicioase a membrului respectiv sau dupa un mers pe jos, pe distante mari, intr-o incaltaminte incomoda. In aceste conditii crampele apar mai frecnt la persoanele cu varice, cu picior plat sau echin. Persoanele care consuma in mod abuziv medicamente diuretice sau decontracturante fac deseori crampe. Sportivii neantrenati sau neincalziti suficient inaintea concursului, inotatorii ce depun un efort mare intr-o apa rece, biciclistii care pedaleaza de pe o sa inalta, toti acestia fac crampe. C\'arceii se mai semnaleaza cu ocazia debutului unor boli musculare sau neurologice.

Atentie! Aparitia crampelor la o persoana de peste 40 de ani, in timpul mersului, si disparitia lor cand aceasta se opreste constituie un motiv serios de ingrijorare, deoarece mai mult ca sigur ca este vorba de o boala a arterelor, cunoscuta sub numele de arterita. Ea se intalneste in mod frecnt la bolnavii cu diabet zaharat si aterosclero\'za.
Medicul mai poate descoperi si alte cauze, ca de exemplu un deficit de potasiu, de sodiu sau de calciu in sange. Deci, pentru crampele persistente sau care se repeta adresati-va medicului, pentru a le descoperi cauza si a le trata in mod corect.
Crampele survin in mod frecnt la anumite persoane care, datorita profesiei, supun la un efort continuu si sustinut membrul inferior sau pe cel superior. Acestea simt crampele profesionale intalnite la dactilografi, violonisti, pianisti, dansatori.

Toate crampele beneficiaza, pe langa\'masajul clasic, de acupunctura si presopunctura.
Pentru crampele membrului superior se recomanda stimularea urmatoarelor doua puncte:
- "Poarta valcelei" - VS4 - (. 38), situat la 5 masuri deasupra mijlocului pliului pumnului -dispersie;
- "Mlastina de un metru " ~ P5 - (. 38), situat la mijlocul pliului cotului, in afara tendonului muschiului biceps - dispersie.
Pentru crampele membrului inferior se recomanda punctul " Cararea muntilor" -■ V57 - (. 39), situat la mijlocul fetei posterioare a gambei, in varful V-ului format de muschii posteriori ai gambei - dispersie.
Alte indicatii: hemoroizi, fisuri anale - tonifiere.
Pentru prenirea crampelor si oboselii membrelor inferioare se va folosi punctul "Rascrucea IANG"~ VB35 - (. 39), situat ia mijlocul fet externe a gambei, intre varful maleolei externe linia articulatiei genunchiului - ionifiere.

Acest punct, cunoscut si sub numele de "Punctul culilor1, a fost folosit de soldatii japonezi in ultimul razboi mondial, pentru a putea rezista istovitoarelor marsuri prin jungla. Ei stimulau punctul respectiv cu o moxa improvizata dintr-o tigareta aprinsa.
Alte indicatii: sportivi si artisti de circ - toniftere.
Alte remedii: frictionarea regiunii respecti cu gheata sau aplicarea unui obiect metalic rece sau o piatra.
Pentru carceii membrelor inferioare: intinderea piciorului si executarea unor miscari bruste, de flexie a labei piciorului spre gamba, de mai multe ori, apoi masarea usoara a tendonului Iui Achile, altemandu-se cu ciupituri blande de mai multe ori.
Dupa disparitia carceilor, se recomanda bai calde la picioare.



Tipareste Trimite prin email