mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Regiunea abdominala

Regiunea abdominala







Sistemul digestiv
Sistemul digestiv transforma hrana si bautura in forme simple, nutriti, necesare sustinerii diferitelor functii ale organismului. Ingestia este prima parte a procesului, care se incheie cu eliminarea fecalelor. intre aceste doua etape exista un proces complex de descompunere a hranei si a bauturii si de absorbtie a partilor necesare, gata pentru a fi utilizate.
(a cu . 4, p. 41. Liniile punctate indica modul in care talpa piciorului poate fi impartita in sectiuni, pentru a va putea ajuta sa identificati zonele reflexe.)
Esofagul/Sfincterul cardiac (zona reflexa 21, . 3, p. 38): Esofagul porneste din spatele gurii si ajunge in stomac, fiind

Intestinul subtire (zona reflexa 34): Duodenul este prima parte a intestinului subtire. Acesta se intinde de la stomac la jejun, a doua parte a sistemului, si primeste bila si sucuri pancreatice, care ajuta in procesul de digestie. Jejunul duce la ileum, partea localizata cel mai jos dintre cele trei parti ale intestinului subtire. Jejunul se termina in valvula ileo--cecala, care controleaza intrarea in intestinul gros si previne refluxul in ileum.


Apendicele (zona reflexa 25): Apendicele este un canal scurt, fara vreo functie evident importanta, atasat la sistemul digestiv, aproape de jonctiunea intestinului subtire cu intestinul gros. Apendicele secreta in intestinul gros anumite substante care ajuta la lubrifiere in timpul digestiei si contine materie limfatica pentru sistemul imunitar.


Intestinul gros (zona reflexa 36): Avand aproape 1,5 m

lungime, intestinul gros inconjoara intestinul subtire, urcand, trarsand si coborand pe partea stanga a organismului. Jonctiunile intre cele trei parti se numesc flexura hepatica, flexura splenica si, respectiv, flexura sigmoida. Flexura sigmoida duce la rect si la anus. Pe parcurs, din hrana digerata, organismul isi ia elementele nutriti, vitaminele, mineralele si grasimile necesare, care sunt absorbite prin peretii intestinului subtire si ai intestinului gros. Elementele nutriti, precum grasimile, care necesita mai mult timp pentru a fi digerate, sunt descompuse si absorbite in organism in intestinul gros. Cele care pot fi absorbite mai usor sunt descompuse in intestinul subtire, in stomac sau chiar in esofag.
Colonul (zona reflexa 36): Colonul este partea principala a intestinului gros, compus din patru parti: colonul ascendent, colonul transrs, colonul descendent si colonul sig-moid. Colonul absoarbe cantitati mari de apa si electroliti din hrana nedigerata.


Alte zone reflexe
Glandele suprarenale (zona reflexa 33): Glandele suprarenale fac parte din sistemul endocrin. Acoperind partea superioara a fiecarui rinichi, aceste glande produc adrenalina si hormoni corticosteroizi. Adrenalina afecteaza muschii, circulatia si nilul de zahar din organism. Hormonul corticosteroid este un tip de steroid.
Principalele parti ale sistemului urinar
Rinichii (zona reflexa 32): Rinichii curata sangele de impuritatile si toxinele solubile, in special uree, si silesc echilibrul de apa si minerale. Nefronii din rinichi filtreaza sangele, apoi reabsorb apa si substantele selectionate in sange.
Uretra (zona reflexa 39): Acest tub muscular face legatura dintre rinichi si zica si transporta urina.
ca (zona reflexa 38). ca retine temporar urina, pentru a fi ulterior eliminata.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor