mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Istoria reflexologiei

Istoria reflexologiei







Originile reflexologiei sunt vagi si in general necunoscute. Stim ca multe civilizatii strachi practicau un fel de terapie a picioarelor pentru sanatate si relaxare, dar cat din aceste practici are legatura cu reflexologia moderna ramane inca neclar. De fapt, reflexologia moderna a fost descoperita si a progresat independent, aparent fara nici un fundament sau baza in formele strachi de terapie a piciorului.
Acest lucru este remarcabil si unii au speculat ca fondatorii reflexologiei moderne si-au amintit in subconstient ca au practicat terapia piciorului intr-o viata anterioara, fiind pur si simplu redezvoltata si explicata in context modern. Aceasta idee este sustinuta de credinta budista in reincarnare si in tendinta mintii de a fi atrasa de acele lucruri cu care este familiara. De exemplu, cei care s-au ocupat cu arta si stiintele vindecarii in vietile anterioare sunt mai predispusi sa dezvolte un interes natural sau innascut si o atractie pentru aceleasi vocatii si in aceasta viata, si in cele viitoare. Mintea este un mister subtil, si nu multi - cu atat mai putin psihologii/psihiatrii moderni - ii inteleg natura.



Din pacate, acest principiu al atractiei sau al obiceiului se aplica si celor atrasi de actiuni negati, daunatoare sau criminale. Daca facem rau altora, altii ne vor face rau in viitor, dar cream totodata in minte o tendinta sau un obicei viitor de a dori in mod natural raul altora. Este o chestiune simpla de cauza si efect.
Nimeni nu este exclusiv bun sau rau - adevarata natura a min[ii depaseste astfel de hotare. Nimeni si nimic nu ramane acelasi. Obiceiurile negati care s-au dezvoltat de-a lungul multor vieti pot fi suprimate intr-o singura viata. Toti am potentialul infinit de a deni cineva sau ceva foarte special. Adevaratul act al vindecarii ar trebui sa ne indrume pe aceasta cale.
Este interesant de notat faptul ca chile civilizatii care practicau terapia piciorului acceptau legile karmei ca legi naturale ale unirsului si indivizii isi traiau vietile conform acestor invataminte referitoare la modul in care sa duca o viata fericita si plina de sens. Cand oamenii din astfel de tari sosesc in Vest, deseori sunt socati si intristati sa vada cum isi traiesc occidentalii vietile, deoarece inteleg karma pe care si-o creeaza pentru vietile viitoare.


Legaturile orientale

Cel mai evident si mai bine cunoscut dintre sistemele de terapie a piciorului s-a nascut in China. S-a dezvoltat ca parte din terapiile cunoscute astazi sub numele de acupunctura si presopunctura. Aceste terapii sunt cunoscute si respectate in intreaga lume pentru eficienta lor. Pe scurt, se bazeaza pe teoria ca in corpul uman exista multe cai invizibile prin care curg energii vitale, sau chi. Cand aceste cai se blocheaza si fluxul liber de energie este limitat sau dezechilibrat, apare boala. Acupunctura si acupresura ajuta la eliberarea blocajelor si stimuleaza reactiile naturale de vindecare a corpului. Cum picioarele sunt de cele mai multe ori sensibile si recepti la atingere, s-a considerat ca sunt zone extrem de importante de tratat, la fel ca si mainile si urechile.


Doua aspecte sustin acest lucru. in primul rand, stim din chea medicina indiana ca pe talpile picioarelor exista chakre energetice, care permit sistemului nostru energetic sa absoarba chi-ul datator de viata si vindecator pe care il emana Pamantul, in al doilea rand, este logic ca organismul sa-si dezvolte puncte reflexe sensibile pe talpile picioarelor, din moment ce ne petrecem atat timp mergand sau stand in picioare. Punctele reflexe sunt stimulate in mod natural prin aceste actiuni, ceea ce are un efect pozitiv asupra sistemului energetic al corpului si asupra sistemelor psihologice conexe.
Desi reflexologia s-a dezvoltat separat de orice influenta a acupuncturii sau acupresurii, reflexologii moderni sunt deosebit de interesati de cele doua domenii de cunoastere, folosindu-le in practicile lor. Cu toate ca, pentru a deni un reflexolog deplin, nu am nevoie de asemenea cunostinte, o idee despre teoria meridianelor este utila, iar intelegerea energiei vitale ne poate ajuta sa cunoastem mai bine procesul de vindecare.
Cea mai che documentatie despre reflexologie este pictata pe peretele mormantului unui medic egiptean, Ankmahor, aflat in Saqqara. Pictura dateaza inca din anii 2500-2330 i.Hr. si prezinta doi barbati masand picioarele altor doi barbati. Pe inscriptie, pacientul spune Nu ma rani\", iar terapeutul raspunde Voi actiona astfel incat sa ma slasti\".



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor