mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  

termeni medicali
Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Durerea anala

Durerea anala



Anusul, portiunea prin care intestinul gros se deschide in afara, este dureros in urmatoarele imprejurari: fisuri anale (crapaturi rosietice, de cele mai multe ori insotite de pierderi de sange in cantitati mari, dispus la suprafata scaunului), eczema (jena dureroasa, mancarime si zemuire locala), viermi intestinali (mai mult o jena decat durere), prolaps rectal (iesirea mucoasei intestinului gros in afara). Hemoroizii devin durerosi numai atunci cand se complica (flebita hemoroidala).
Cand durerile anale sunt insorite de hemoragie si sangele apare inaintea scaunului, ne vom gandi ia un cancer rectal\'sau anal.
Cei mai multi dintre acesti bolnavi sunt snic constipati, deoarece, din cauza durerilor, evita sa mearga la toaleta.
Nu incape nici o indoiala ca pentru orice durere anala, mai ales persistenta si insotita de alte fenomene, trebuie sa va prezentati la medic, ceea ce nu va imipedica sa folositi si presopunctura.
Punctul cel mai usor de recuperat este denumit ,Intepenirea prelungita" - VG1- (. 42), situat la extremitatea inferioara a santului interfesier, exact sub ultimul segment al coloanei rtebrale, numit coccis.
Alte indicatii: dureri de coccis, hemoroizi -dispersie; impotenta sexuala - toni fiere.




Tipareste Trimite prin email