mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Paralizia faciala

Paralizia faciala







Prin paralizie faciala se intelege nefunctionarea muschilor unei jumatati de fata. Aceasta suferinta se produce in urma lezarii nervului facial pe traseul sau. In functie de sediul leziu-nii, paralizia poate fi de doua feluri: totala, cand toate miscarile jumatatii respective a fetei sunt absente, si partiala, cand bol-navul mai poate increti fruntea si misca pleoapele din partea bolna. Paralizia totala, numita si periferica, de cele mai multe ori este de origine infectioasa, pe cand cea partiala sau centrala are drept cauze o hemoragie, tromboza sau tumori cu localizare cerebrala.
Ambele forme de paralizie necesita un tratament cat mai precoce pentru a se preveni instalarea unei contracturi muscu-lare, de cele mai multe ori ireversibila.
Deci, adresati- cat mai degraba medicului, in cazul unei astfel de suferinte. La tratamentul recomandat de specialist, adaugati chiar in prima zi acupunctura sau presopunctura. Un astfel de tratament incepe prin masarea urmatoarelor doua puncte:

» ..Poarta urechii"- TF23 - (^ I18), situat in scobitura din fata urechii, ce se formeaza cand se deschide gura - tonifiere;
» ,Marea scobitura"- S6 - (. 118), situat la unirea verticaiei ce trece prin pupila (bolnavul privind inainte) si orizontala dusS pe sub nas -tonifiere.
Se executa apoi un masaj liniar la nivelul fetei, conform . 118:
a-din ungbiul maxilarului inferior pana" in dreptul buzelor;
b-din ungbiul maxilarului inferior pana la mijlocul obrazului;
c - din ungbiul maxilarului inferior pana in fata urechii.
Toate aceste manevre vor dura 10 minute, and grija ca ele sa fie la inceput destul de blande. Acest micromasaj al fetei se repeta de trei ori pe zi, fara a neglija gimnastica faciala recomandata de medic.






Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor