mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  

termeni medicali
Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Alcoolismul

Alcoolismul



Cand Pasteur spunea ca vinul este un aliment, se referea, bineinteles, la un consum moderat. Daca la vremea aceea s-ar mai fi stiut ca licoarea lui Bachus contine peste 250 de substante, printre care numeroase vitamine, oligoelemente, enzime, acizi etc, i s-ar mai fi adaugat si atributul de medicament".
Daca un pahar de vin este binenit la fiecare masa, un consum peste masura se va rasfrange, cu trecerea anilor, in mod sigur asupra sanatatii, ciroza hepatica, delirium tremens fiind cele mai cunoscute consecinte ale alcoolismului cronic.
Cei mai multi asociaza consumul de alcool ideii de distractie, de placere, transformate cu vremea in obisnuinta. Consumul de alcool peste masura, fie si ocazional, va goli acumulatoarele" organismului ce intretin forta, reflexele, vointa, moralul. Betia, caci despre ea este vorba, devine, asa cum spunea Seneca1, o nebunie voluntara".
Si pentru asemenea ocazii, de nedorit, cand, omul a fost baut de vin"2, medicina traditionala isi are remediile sale, printre care masarea urmatoarelor puncte:
» Coltul pestelui" P10 - (. 20), situat la baza degetului mare, pe palma3 - tonifiere.
Alte indicatii: indigestie - tonifiere,
» ., Valea adunarii" - VB8 - (. 21), situat la o masura deasupra urechii - tonifiere.
Alte manevre - strangerea puternica a varfului nasului sau apasare puternica cu unghia in santul de pe varful sau; masaj tonifiant in jurul ombilicului (buricului).

Alergia este un cuvant care a intrat de mult timp si in vocabularul marelui public. Nu de putine ori auzim in jurul nostru fraze ca acestea: Nu mananc oua ca fac alergie"; Va multumesc pentru flori, dar nu le pot duce acasa, deoarece sunt alergica la polen"; Nu-mi prescrieti penicilina ca era sa mor dintr-o injectie; medicul meu mi-a spus ca sunt alergic la acest antibiotic"!
Dar ce este aceasta alergie1, de care se tem atat de mult unii oameni? Este reactia anumitor organisme la contactul repetat cu unele substante, numite alergene, care se gasesc in anumite alimente (oua, carne, capsuni, ciocolata etc), medicamente (aspirina, piramidon, penicilina, streptomicina etc), aer (praf de casa sau industrial, polen, insecte2, par etc).
Reactia organismului fata de aceste substante alergene este tradusa prin aparitia anumitor boli: astm bronsic, rinita alergica, eczema, urticarie, soc anafilactic3 etc. Conform unei statistici recente, 20% din populatia globului sufera sau este susceptibila sa se imbolnaasca de alergie. Aceasta cifra, deloc linistitoare, se datoreste cresterii numarului de substante alergene, o data cu impetuoasa dezvoltare a industriei, in special a celei chimice.

Cu toate ca medicina moderna poseda un bogat arsenal terapeutic, pana acum n-a fost descoperit medicamentul care sa vindece aceasta boala. Sperante mari se pun in milenara acupunctura, ale carei rezultate sunt mai mult decat satisfacatoare. Tot mai multe statistici ne prezinta succese importante cu privire la tratamentul astmului bronsic, rinitelor alergice, eczemelor etc.
Cat priste mecanismul bolilor alergice, traditionalistii incearca sa interpreteze textele chi chinezesti in lumina fiziologiei moderne. Astfel, edemul Quincke se datoreste unui deficit energetic in meridianul ficatului, intocmai ca si mancarimea pielii (pruritul).
S. de Morant recomanda pentru astmul bronsic, eczeme, edeme de natura alergica, stimularea anumitor puncte de pe meridianul ficatului. in lipsa unui medic acupunctor, daca ti masa punctele de mai jos, s-ar putea sa ati placuta surpriza de a va ameliora boala alergica de care suferiti. Merita, deci, sa incercati urmatoarele puncte:

» Asaltul suprem " - F3 - (. 22), situat pe fata dorsala a labei piciorului, in unghiul format de cele doua oase din prelungirea degetelor I si II-tonifiere;
» Izvorul de la cotitura" - F8 - (. 23), situat deasupra extremitatii interne a pliului de flexie ai genunchiului - iontfiere.
» Bolnavii cu .astm bronsic vor stimula un punct special, denumit Punctul plamanului" -V13 - (. 24), situat pe orizontala ce trece printre rtebrele D3 si D4, la 1,5 masuri, de o parte si de alta. a liniei mediane posterioare - tonifiere.



Tipareste Trimite prin email