mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Nevralgia sciatica

Nevralgia sciatica







In anumite boli durerea iradiaza de-a lungul unui traseu liniar. O astfel de durere urmeaza de fapt traiectul unui nerv, numindu-se nevraigie. Ea va purta intotdeauna numele nervului in suferinta. Printre nevralgiile cele mai des intalnite este cea a nervului sciatic, nervul eel mai lung si eel mai gros din organism, care inerveaza membrul inferior.
Nevralgia sciatica debuteaza cu ocazia unui efort, cand bolnavul spune ca i s-a rupt ceva la sale". Durerea de la sale va iradia ulterior de-a lungul membrului inferior, fiind insotita de amorteli si furnicaturi. La stranut, tuse sau miscari bruste, durerea se accentueaza. Pentru a eta cresterea durerilor, bolnavul adopta pozitii care nu-i provoaca suferinta, de obicei cu soldurile si genunchii indoiti, nu face miscari inutile, se fereste sa tuseasca sau sa stranute. Cand durerile den cronice si nu au fost luate masurile necesare chirurgicale, se pot instala complicatii: pareze sau paralizia piciorului, cu pierderea sen-sibilitatii locale.


Medicina traditionala considers nevralgia sciatica ca fund produsa de energii perverse (vant, frig, umezeala) care patrund in muschi. Boala se va produce numai atunci cand energia Wei, de aparare, este ineficienta sau cand efortul fizic a fost prea mare si brusc. La declansarea crizei contribuie o oboseala excesiva.

Dupa masarea acestor doua puncte se va executa un masaj liniar, pe fata posterioara a membrului inferior, insistandu-se pe punctele dureroase intalnite in timpul masajului (. 109).
Pentru combaterea durerilor, medicina traditionala reco-manda reechilibrarea energiilor perturbate, cu ajutorul acupunc-turii, auriculopuncturii si masajului. S. de Morant sustine ca:
» punctul cel mai eficace este Muntele Kroun lun" - V60 - (. 108 si 109) numit, pentru calitatile sale antialgice deosebite, si Punciul as-pirina". El se gaseste in scobitura dintre maleola externa si tendonul lui Ahile - tonifiere. Acest punct va fi masat fn dispersie pentru durerile di-fuze si ameliorate la caldura si in tonifiere pentru durerile i si ameliorate la frig.


» intrucat durerile unei astfel de boli se da-toresc si perturbarii energiilor din meridianul culei biliare, se va mai stimula si punctul ., Saritor in cerc " - VB30 - (. 109), situat pe fata extrema a soldului, in zona sa cea mai proeminenta - dispersie sau tonifiere - in functie de caracterul energetic al durerii.
Alte indicatii; sporti, pentru tonifierea mus-culaturii membrului inferior - tonifiere.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor