mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ortopedie si traumatologie
Index » Boli si tratamente » Ortopedie si traumatologie
» Infiltratii articulare

Infiltratii articulare







Injectia in glezna
Aseaza piciorul in usoara flexie tara, palpeaza marginea articulatiei intre extensorul lung al halucelui (lateral) si tibialul anterior (medial), chiar deasupra rfului maleolei mediale. Injecteaza in articulatie 25 mg de hidrocortizon acetat.
Injectia in umar. Abordare anterioara (pentru aspiratie, sinovita, umar inghetat): aseaza pacientul cu bratul relaxat pe langa trunchi. Palpeaza spatiul dintre capul humerusului si glenoida, cam la 1 cm sub procesul coracoid. Introdu un ac in spatiul articular (patrundere in spatiul articular aproape pe toata lungimea acului verde) si injecteaza 25-50 mg hidrocortizon acetat. NB: fii atent sa nu mergi medial de procesul coracoid.
Abordare laterala: (bursita subacromiala, sindromul arcului dureros), injecteaza 25-50 mg hidrocortizon acetat cu anestezie locala chiar sub marginea laterala a acromionulut, indreptat in jos si usor medial. Daca se retrage acul de la atingerea capului humerusului, cu o usoara presiune pe piston, se simte o scadere a presiunii in momentul patrunderii in bursa. Poate fi reprodusa durerea de arc dureros. Dupa cate zile, poate fi necesara o a doua injectie.


Cotul jucatorului de tenis. Se injecteaza 25 mg hidrocortizon acetat cu lml lignocaina, cu forta, in zona cea mai dureroasa, deasupra condilului numeral lateral, schimband directia acului de mai multe ori in josul osului. O a doua injectie poate fi necesara, de ex. dupa 2 saptamani. Avertizeaza pacientul ca simptomele se pot agra pentru scurt timp dupa injectie. (Evita triamcinoIonul si Depo-Medronei, injectia fiind superficiala, necroza steroidiana poate reprezenta un pericol).
Injectia in cot Cu cotul flectat la 90A°, injecteaza 25 mg hidrocortizon acetat intre capul proximal al radiusului (localizat prin rotirea mainii pacientului) si epicondilul lateral, prin abordare laterala (cu acul la 90A° fata de piele), sau posterior intre olecran si epicondilul lateral.
Tcndinita bicipitala. Se simte durere la palparea tendonului la rotatia externa a bratului. Introdu un ac paralel cu tendonul (daca apare rezistenta, acul este in tendon: retrage putin) si injecteaza 25 mg hidrocortizon acetat in teaca tendinoasa si 25 mg in articulatie.
Injectia in articulatia pumnului. Injecteaza 25 mg hidrocortizon acetat la 1-l,5 cm profunzime, intre tendoanele extensorilor degetelor IV si V, intre capul ulnei si osul lunat.


Tenosinovita de Querin. Tenosinovita tendoanelor extensorului scurt al policelui si abductorului lung al policelui apare de obicei la trecerea lor prin retinaculul extensorilor, pe fata dorsala a pumnului. (De obicei se palpeaza o tumefactie dureroasa). p. 696. Cu acul aproape paralel de piele, injecteaza lent 25 mg hidrocortizon acetat in centrul umflaturii. Daca acul este in tendon, injectarea este dificila, asa incat retrage acul pana cand curgerea devine usoara.
Tunelul carpian. Injecteaza 25 mg hidrocortizon acetat perpendicular pe piele, prin pliul cutanat transvers distal al suprafetei palmare a mainii, mai aproape de osul cu carlig decat de trapez.
Degetul tragaci. Introdu acul in pliul cutanat digital proximal, paralel cu tendonul flexorului, cu rful indreptat catre palma. Palpeaza in palma ingrosarea tendonului si continua ca pentru tenosinovita de Querin.
Prima articulatie carpometacarpiana a policelui. Evitand artera radiala, injecteaza 25 mg hidrocortizon acetat la baza metacarpi-anului I, la 1 cm adancime in achera anatomica (indreapta rful catre baza degetului mic).


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor